Geoană: Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului

Fostul lider al PSD Mircea Geoană afirmă într-o postare pe blogul personal, că îşi pune la dispoziţia partidului mandatul de preşedinte al Senatului, el precizând că răspunde astfel unei "insinuări subtile" a lui Adrian Năstase, care i-a transmis să stea cuminte dacă mai vrea această funcţie.

8 afișări
Imaginea articolului Geoană: Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului

Geoană: Îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Constat că, după declaraţiile mele de ieri, Adrian Năstase s-a simţit cu «musca pe căciulă» şi, îmbărbătat de noul statut informal pe care îl are în partid, a lansat câteva mesaje care ar fi fost de luat în seamă dacă n-ar fi venit de la domnia sa. Ceea ce mă îngrijorează însă este insinuarea subtilă pe care o face colegul meu, Adrian. Îmi transmite, de fapt, «să stau cuminte, dacă mai vreau funcţia de la Senat», mesaj pe care de altfel l-am primit şi pe alte canale", precizează Geoană, pe blog.

El arată că răspunsul său la aceste mesaje şi insinuări este că îşi pune mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia PSD.

"Ei bine, răspunsul meu este foarte simplu: îmi pun mandatul de preşedinte al Senatului la dispoziţia partidului. Dacă decizia PSD va fi că trebuie să demisionez, voi demisiona. Nu am nicio problemă în acest sens. Am însă o problemă când se încearcă cumpărarea tăcerii, oferindu-se la schimb funcţii", arată Geoană.

El precizează cu nu va pleca din PSD şi că nu va sta impasibil dacă cei care i-au fost alături vor fi hărţuiţi şi vânaţi de unii care au poliţe de plătit.

Geoană arată, totodată, că noul lider al PSD, Victor Ponta, are toată susţinerea sa "atâta vreme cât înţelege că el a fost votat de Congres şi nu de Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Miron Mitrea".

"Vestea proastă pentru cei care se simt incomodaţi de prezenţa mea în PSD este că nu plec din partid. Vestea bună, de data aceasta pentru toţi prietenii şi colegii mei social-democraţi din ţară, este aceeaşi", subliniază Geoană.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, îi transmite, joi, într-o postare pe blog, lui Mircea Geoană să lase deoparte frustrările din trecut, el recomandându-i să se alăture noii conduceri a partidului, dacă îi pasă de soarta acestuia şi să nu uzeze de comunicate trimise de la distanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici