Geoană, întrebat dacă i-a reproşat lui Năstase declaraţiile recente: Nu fac reproşuri colegilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, după întâlnirea în trei cu Năstase şi Iliescu, că social-democraţii care solictă analiza situaţiei din partid nu sunt, automat, opozanţii săi, el precizând că nu i-a reproşat fostului premier PSD declaraţiile şi comentariile din ultimul timp.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană, întrebat dacă i-a reproşat lui Năstase declaraţiile recente: Nu fac reproşuri colegilor

Geoană, întrebat dacă i-a reproşat lui Năstase declaraţiile recente: Nu fac reproşuri colegilor (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu înseamnă că, dacă ceri o analiză, eşti un opozant al meu. Dimpotrivă. Eu sunt primul care cer. Trebuie să facem o analiză, foarte serioasă. Sunt lucruri cre s-au întâmplat bine, altele mai puţin bine", a spus Geoană.

Întrebat dacă i-a reproşat lui Năstase declaraţiile din presă sau comentariile de pe blogul personal, făcute în ultimul timp, Geoană a precizat că nu face niciodată reproşuri colegilor de partid.

"Năstase este un lider marcant. Are tot dreptul la opinie şi la comentarii. Când e vorba de pus umărul la un efort comun a fost prezent. Întâlnirea de azi este o intrare într-o logică normală a unor lideri importanţi care se consultă. E o discuţie între liderii marcanţi ai partidului nostru. Este firesc să se întâmple aşa. Aveam o întâlnire săptămânală de acest gen, săptămâna aceasta nu a făcut execepţie", a spus Geoană.

El a arătat că a discutat cu Năstase şi Iliescu despre pregătirea platformei ideologice a PSD în perioada de opoziţie în care se află partidul, dar şi despre pregătirea momentelor statutare legate de BPN, de luni, e CExN, de Consiliul Naţional, din 12 februarie, sau de viitorul Congres.

Întrebat dacă se pregăteşte de campanie internă, în condiţiile în care doreşte să candideze la un nou mandat de preşedinte al PSD, Geoană a spus: "Va fi evident o campanie, dar cred lucrurile sunt destul de clare, destul de simple: va trebui să avem un Congres în care să vorbim, bineînţeles, despre echipa de conducere, dar mai ales despre drumul pe care îl avem de parcurs".

Geoană a opinat că PSD este un partid care are nevoie, în acest moment, să îşi consolideze câştigul electoral de la ultimele alegeri, când a obţinut voturi dincolo de baza tradiţională, fiind necesar să îşi schimbe abordarea doctrinară, ideologică, care ţine de mentalitate, oameni, idei.

"Sper ca PSD să devină mult mai atractiv pentru generaţia tânără, pentru intelectuali, pentru salariaţi, păstrând, în acelaşi timp, baza electorală fidelă, mai în vârstă. De aceea ne interesează o schimbare de fond. Eu consider că această perioadă este una de redefinire a PSD, în care persoanele sunt importante, fără îndoială, dar ideile sunt şi mai importante şi voi încerca să duc aceste idei către baza noastră electorală", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici