Geoană, întrebat dacă mai are încredere în Vântu: "M-am lecuit"

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a precizat, vineri, la Antena 3, întrebat dacă mai are încredere în Sorin Ovidiu Vântu, că "s-a lecuit", el precizând, în acest context, că este şi el "Stan Păţitu’ în politică", înşelându-se de multe ori în privinţa unor oameni în care a crezut.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană, întrebat dacă mai are încredere în Vântu: "M-am lecuit"

Geoană, întrebat dacă mai are încredere în Vântu: "M-am lecuit" (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Pentru că şi eu sunt Stan Păţitu' în politică, am avut încredere în multă lume şi de multe ori m-am înşelat. Am avut surprize neplăcute cu oameni în care am crezut foarte mult", a precizat Geoană, fără a face nominalizări sau a preciza la ce se referă.

În acest moment, unul dintre cei prezenţi în studioul de televiziune l-a întrebat dacă mai are încredere în Sorin Ovidiu Vântu.

"În Vântu mai aveţi încredere?", a fost întrebat Geoană, răspunsul acestuia fiind: "M-am...m-am lecuit".

"Vă dau cuvântul meu de om: am o senzaţie de încredere şi de echipă cu Crin Antonescu şi cu Iohannis cum nu am avut de multă vreme. Pot să spun că se naşte un triunghi de forţă la vârful politicii româneşti, care este de bun augur pentru un alt mod de aface politică în această ţară", a continuat Geoană, fără a face alte remarci la adresa lui Vântu.

Liderul PSD a mai spus că le este dator lui Antonescu şi lui Iohannis pentru modul ireproşabil în care s-au comportat în campanie.

Site-ul Hotnews.ro şi ediţia online a săptămânalului "Academia Caţavencu" au dat publicităţii, joi, fotografii despre care spun că atestă faptul că liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, miercuri noapte, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, la reşedinţa acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său Mircea Geoană, în timpul dezbaterii electorale de joi, dacă i-a plăcut miercuri noapte, la întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vântu, liderul PSD evitând iniţial să răspundă, după care l-a acuzat pe şeful statului că şi el s-a întâlnit de zeci de ori cu omul de afaceri.

Băsescu i-a spus lui Geoană că aşteaptă scuze la adresa românilor din partea lui Mircea Geoană. "Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră", a replicat Geoană.

Mircea Geoană a afirmat, în timpul schimbului de replici cu Băsescu pe tema relaţiilor cu Vântu, că a mers acasă la omul de afaceri pentru a discuta pe tema unui interviu acordat recent de liderul social-democrat jurnalistului cotidianului Gazeta Sporturilor Cătălin Tolontan.

În interviul acordat lui Tolontan, Geoană a admis că s-a întâlnit de câteva ori, în trecut, cu Sorin Ovidiu Vântu, pe care l-a descris drept un personaj "malefic".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi noaptea, la Realitatea TV, că este prieten de patru ani cu Mircea Geoană, pe care l-a admirat în calitate de ministru de Externe, admiţând că liderul PSD a mers în vizită la el în noaptea de miercuri, pentru a se relaxa.

"A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, asta este adevărat. A venit să se relaxeze, am pălăvrăgit o grămadă. Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare", a spus Sorin Ovidiu Vântu, într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV.

Vântu a mai spus că nu a dat "niciun leu" în campania electorală a lui Geoană şi că nu l-a sprijinit mediatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici