Geoană le cere delegaţilor la Congresul PSD să nu transforme evenimentul într-un "bâlci ieftin" - GALERIE FOTO

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut apel la delegaţii la Congresul Extraordinar al partidului, după disputele pe marginea candidaturii lui Florentin Pandele la funcţia de vicepreşedinte, să nu transforme întâlnirea social-democraţilor "într-un bâlci ieftin".

74 afișări
Imaginea articolului Geoană le cere delegaţilor la Congresul PSD să nu transforme evenimentul într-un "bâlci ieftin" - GALERIE FOTO

Geoană le cere delegaţilor la Congresul PSD să nu transforme evenimentul într-un "bâlci ieftin" (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

"Nu trebuie dă transformăm acest Congres într-un bâlci ieftin, unii ar dori într-adevăr să ducă acest Congres în derizoriu", a spus liderul PSD după declaraţiile lui Florentin Pandele şi după ce Marian Vanghelie a încercat să ia cuvântul la tribuna Congresului.

"Au fost primari de la Giurgiu, au fost primari de la Ilfov şi vă pot spune...", a spus liderul organizaţiei PSD Bucureşti, începutul discursului său fiind întrerupt de nenumărate fluierături.

"Domnule Vanghelie, vă rog să mergeţi la locul dumneavoastră şi să vorbiţi când sunteţi invitat la microfon, aşa cum domnul Pandele să aştepte să facă acest lucru", l-a întrerupt Mircea Geaonă pe Vanghelie.

Marian Vanghelie

El a arătat că personal nu va accepta ca acest Congres să fie dus în derizoriu. "Cine doreşte să facă jocuri la acest Congres nu va găsi în noi, în conducere şi în toţi colegii de aici, oameni care să accepte acest subiect. Vă rog, fără elemente de presiune şi intimidare", a spus liderul PSD.

El a amintit că sâmbătă dimineaţă, comisia de propuneri, care îi include pe toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, s-a întrunit şi a analizat situaţia candidaturilor.

"S-a considerat că această candidatură (n.r. a lui Florentin Pandele) nu întruneşte elementele statutare. Dacă acest subiect este un subiect pe care să îl putem discuta în Congres, îl putem discuta, dar eu unul cred că în acest moment trebuie să ne aplecăm asupra lururilor care sunt cu adevărat importante. Discursurile candidaţilor sunt cele mai importante", a spus Geaonă.

El a făcut apel la delegaţi să păstreze un ton civilizat şi să îi încurajeze pe cei pe care îşi susţin favoriţii "de o manieră civilizată".

"Aşa este un Congres, aşa este PSD şi nu am să accept, conducând acest Congres, să intrăm într-o zonă în care opinia publică să nu vadă faţa pe care nu vrem să o arătăm. Haideţi să arătăm faţa pe care PSD-ul o are, haideţi să arătăm oamenii valoroşi pe care îi avem şi haideţi să facem din Congres un suscces adevărat", a subliniat liderul PSD.

El a cerut participanţilor la întrunire să intre "în ordonea normală" a Congresului.

Geoană i-a amintit lui Florentin Pandele că a fost lăsat să îşi exprime punctul de vedere şi i-a cerut să lase conducerea partidului să conducă acest Congres.

Mircea Geoana discută cu Florentin Pandele

Intervenţia preşedintelui PSD a fost însoţită de aplauze, dar şi de fluierături.

Florin Pandele a fost huiduit, sâmbătă, de o parte dintre participanţii la congresul PSD în timp ce încerca să explice că a fost suspendat împotriva prevederilor Statutului partidului. Florentin Pandele a fost suspendat pentru un an din PSD, în 8 februarie, reproşându-i-se atitudinea faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în filială.

Florentin Pandele

Din cauza acestei suspendări, candidatura lui Florentin Pandele la o funcţie de vicepreşedinte a fost respinsă de Comisia de validare a candidaturilor.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a fost fluierat îndelung, la Congresul extraordinar al partidului, când a dorit să ia cuvântul pentru a-i răspunde lui Florentin Pandele, el nereuşind să vorbească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici