Geoană: Mergem mai departe cu Legea educaţiei în Senat şi abrogăm proiectul asumat de Guvern

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, după şedinţa Birourilor permanente reunite, că Senatul va continua să dezbată Legea educaţiei naţionale, care odată adoptată va abroga actul normativ pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mergem mai departe cu Legea educaţiei în Senat şi abrogăm proiectul asumat de Guvern

Geoană: Mergem mai departe cu Legea educaţiei în Senat şi abrogăm proiectul asumat de Guvern (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, procesul nu trebuie stopat. Din punctul meu de vedere, procesul trebuie să continue. (...) Senatul merge mai departe. Vreau să vă asigur că inclusiv senatori de la PDL vor continua să-şi apere punctul de vedere în Senatul României. Venim cu altă formă în Senat şi abrogăm legea Guvernului", a susţinut Mircea Geoană.

El a adăugat că, prin asumarea răspunderii, Guvernul a inhibat dezbaterile din Senat.

"Este clar că atunci când îţi asumi răspunderea, lumea se opreşte", a arătat Geoană.

Preşedintele Senatului a criticat faptul că din proiectul pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea au dispărut prevederile potrivit cărora directorii de şcoli nu pot să facă parte din partide politice.

El a mai susţinut că prin acest proiect se doreşte controlul asupra universităţilor, pentru influenţă şi afaceri.

Geoană a apreciat că proiectul de lege propus de Guvern permite preluarea controlului politic asupra sistemului de educaţie din România. "Acesta este sensul acestei legi. Nu are nimic reformator în spate. Are ambalaj de reformă, dar în spate e un conţinut foarte pragmatic cu care ne-au obişnuit cei de la PDL", a spus el.

Social-democrat a arătat că Guvernul riscă să pună un domeniu foarte important într-o zonă de penibil şi de partizanat politic care poate fi evitată.

Parlamentul s-a reunit, joi, în şedinţă, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei. La scurt timp de la începerea şedinţei, opoziţia a părăsit sala de plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici