Geoană: Opoziţia ar putea forma un nou Guvern dacă va demite Cabinetul Boc prin moţiune

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că dacă opoziţia îşi va uni forţele, "nu numai retoric", în toamna acestui an Cabinetul Boc ar putea fi demis printr-o moţiune de cenzură, viitorul Guvern putând fi dat de PNL şi PSD, "cu sau fără voia preşedintelui" Traian Băsescu.

37 afișări
Imaginea articolului Geoană: Opoziţia ar putea forma un nou Guvern dacă va demite Cabinetul Boc prin moţiune

Geoană: Opoziţia ar putea forma un nou Guvern dacă va demite Cabinetul Boc prin moţiune (Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Fostul lider al PSD Mircea Geoană a declarat, la Craiova, că Guvernul ar putea fi demis printr-o moţiune de cenzură în toamna acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Momentul de inflexiune va fi în toamna acestui an sau la începutul anului viitor şi sunt absolut convins că, dacă opoziţia îşi va uni, nu numai retoric, ci şi în termeni temeinici forţele, vom putea aduna suficiente voturi în Parlament pentru ca o moţiune să treacă", a declarat Mircea Geoană.

El a apreciat că spre finalul acestui an ar putea avea loc "mişcări spectaculoase" pe scena politică românească.

"Vreau să reamintesc că un număr important, inclusiv de miniştri, inclusiv ministrul Borbely care a spus ritos de la tribuna Parlamentului că, dacă la 31 decembrie măsurile, aşa-zis temporare, de reducere a salariilor bugetarilor şi creştere a TVA nu vor fi eliminate, în clipa respectivă consideră că participarea dânşilor la guvernare nu se mai justifică. Deci, eu mă aştept ca, în această toamnă, în această iarnă să avem mişcări spectaculoase pe scena politică românească", a spus Geoană.

Întrebat ce şanse ar avea PNL şi PSD să formeze un guvern în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu ar trebui să nominalizeze premierul, Mircea Geoană a răspuns: "În primul rând, o majoritate care să poată să funcţioneze. A mai fost o astfel de majoritate, dar poate atunci au fost condiţii poate prea apropiate de alegerile prezidenţiale. Eu cred că, în acest moment, pe lipsa de credibilitate pe care actuala conducere a României o are, pe fondul acestor sondaje catastrofale pe care le înregistrează şi preşedintele, şi PDL, apariţia unei noi majorităţi va duce la formarea unui guvern al acelei majorităţi, cu sau fără voia preşedintelui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici