Geoană răspunde PDL: Am convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, anunţă într-o scrisoare adresată vicepreşedintelui Senatului Anca Boagiu că a convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni, la ora 13.00, menţionând că a înţeles din scrisoarea PDL de vineri că nu există interes pentru întâlnirea de sâmbătă anunţată de el.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană răspunde PDL: Am convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni

Geoană răspunde PDL: Am convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

"Ca urmare a scrisorii pe care mi-aţi trimis-o astăzi, 11 iunie a.c., doresc să vă comunic că am luat act de schimbarea poziţiei dumneavoastră, în sensul în care nu mai doriţi o discuţie cu ceilalţi colegi din Biroul Permanent, ci doriţi convocarea directă a forului de conducere al Senatului. Astfel, constat că nu mai sunt motive pentru a avea o discuţie informală sâmbătă, 12 iunie. Ţinând cont de solicitarea exprimată în scrisoare, precum şi de faptul că scrisoarea a fost semnată de cinci membri ai Biroului Permanent, constat că sunt îndeplinite prevederile art. 37 alin (1) din Regulamentul Senatului. Ca atare, după consultarea celorlaltor reprezentanţi din Biroul Permanent ai formaţiunilor politice parlamentare, doresc să vă anunţ că am convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, 14 iunie a.c., la ora 13:00, la sala Constantin Stere. Vă rog să primiţi, alături de ceilalţi semnatari ai scrisorii, toată consideraţia mea", se arată în scrisoarea lui Geoană, adresată lui Boagiu şi în care se menţionează că este remisă "spre informare" şi lui Alexandru Pereş, Vicepreşedinte, Gheorghe David, Secretar, Orest Onofrei, Secretar, Constantin Dumitru, Chestor, Traian Igaş, Lider grup parlamentar PDL, Liviu Câmpanu, Lider grup parlamentar mixt.

Grupul parlamentar PDL din Senat a anunţat vineri printr-un comunicat că îi adresează un ultimatum preşedintelui senatului Mircea Geoană pentru convocarea urgentă a şedinţei Biroului Permanent conform Regulamentului, arătînd că i-a trimis acestuia o scrisoare în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului joi o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsă de declaraţia preşedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

Geoană i-a adresat preşedintelui Băsescu, joi, o scrisoare în care îi răspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, precizând că, potrivit Constituţiei, dezbaterea are loc după 3 zile de la prezentare, adică nu înainte de 3 zile.

Anca Boagiu a anunţat că membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR şi UNPR au decis să îl invite pe preşedintele Senatului, vineri, la o discuţie privind cauzele care au dus la poziţia acestuia de blocare a convocării unei şedinţe a Birourilor Reunite ale celor două Camere, în ciuda unei solicitari în acest sens venite din partea Preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a invitat conducerea Senatului, sâmbătă, la ora 12.00, la o "discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură", în care să fie identificate "soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici