Geoană invită conducerea Senatului la o discuţie sâmbătă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, invită conducerea Senatului, sâmbătă, la ora 12.00, la o "discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură", în care să fie identificate "soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important".

16 afișări
Imaginea articolului Geoană invită conducerea Senatului la o discuţie sâmbătă

Geoană invită conducerea Senatului la o discuţie sâmbătă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El îi răspunde astfel, printr-o scrisoare, vicepreşedintelui instituţiei, Anca Boagiu (PDL), care îi solicitase o întrevedere, alături de conducerea Senatului, pentru vineri.

"Ca urmare a scrisorii pe care mi-aţi trimis-o ieri, 10 iunie a.c, şi observând că în afara acestei comunicări nu am primit nicio altă solicitare din partea vreunui lider al grupurilor parlamentare din Senat (PDL, PSD, PNL, UDMR sau cel al independenţilor) privind o discuţie cu ceilaţi membrii ai Biroul Permanent, cred că o întâlnire organizată în grabă, la care prezenţa ar fi redusă la câţiva colegi nu ar servi scopului enunţat de dumneavoastră. Consider că momentul moţiunii de cenzură este de o importanţă deosebită şi cred că trebuie ascultate opiniile tuturor formaţiunilor politice reprezentante în Senat. Astfel, sunt ferm convins că discutarea oricăror aspecte ce ţin de moţiunea de cenzură trebuie făcută în prezenţa tuturor membrilor Biroului Permant şi a liderilor grupurilor parlamentare din Senat", se arată în scrisoarea lui Geoană.

El menţionează că invită conducerea Senatului la o discuţie, sâmbătă, la ora 12.00.

"Pe cale de consecinţă, aş dori să vă propun să avem, alături de toţi colegii din conducerea Senatului, o discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură, sâmbătă, 12 iunie, la ora 12. Mă aştept ca atunci să ne putem aşeza în jurul mesei şi să identificăm soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important şi nutresc toată speranţa că vom lăsa la o parte orgoliile şi jocurile politicianiste.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsă de declaraţia preşedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

Geoană i-a adresat preşedintelui Băsescu, joi, o scrisoare în care îi răspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, precizând că, potrivit Constituţiei, dezbaterea are loc după 3 zile de la prezentare, adică nu înainte de 3 zile.

Anca Boagiu a anunţat că membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR şi UNPR au decis să îl invite pe preşedintele Senatului, vineri, la o discuţie privind cauzele care au dus la poziţia acestuia de blocare a convocării unei şedinţe a Birourilor Reunite ale celor două Camere, în ciuda unei solicitari în acest sens venite din partea Preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici