Geoană: Să discutăm în sesiunea extraordinară şi ordonanţele privind creşterea TVA şi fiscalitatea

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată de şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să se discute, în afară de legile evocate de acesta, şi ordonanţele legate de creşterea TVA şi modificarea fiscalităţii.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: Să discutăm în sesiunea extraordinară şi ordonanţele privind creşterea TVA şi fiscalitatea

Geoană: Să discutăm în sesiunea extraordinară şi ordonanţele privind creşterea TVA şi fiscalitatea (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Pe lângă legile evocate de preşedintele Băsescu ne gândim la modul cel mai serios să introducem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare ordonanţele legate de creşterea TVA şi modificarea fiscalităţii, pentru că ele sunt ordonanţele pe care Guvernul le-a aprobat după respingerea de către Curte a reducerii pensiilor", a spus Geoană.

El a opinat că, dacă Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară, trebuie să se ocupe şi de legile evocate de Traian Băsescu, care sunt importante, dar şi de cele de natură economică şi socială, care ţin de modificări de Cod Fiscal, majorări de taxe şi creşteri de impozite, care sunt cele mai importante şi care vor trebui să fie sancţionate şi de către Parlament.

"Voi supune Birourilor permanente, când se vor convoca, şi introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a acestor legi, de creştere a TVA şi modificarea fiscalităţii", a spus Geoană.

El a arătat că sesiunea extraordinară convocată de preşedintele Băsescu trebuie să fie una consistentă, în care să se discute şi probleme privind reforma Justişiei, dar şi despre valul de creşteri de taxe şi impozite.

Geoană a mai arătat, comentând decizia şefului statului de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, că este un drept al preşedintelui, conform Constituţiei şi Regulamentului Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru legea ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici