Gheorghe Nichita a fost reales preşedinte al PSD Iaşi

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD, delegaţii la Conferinţa Judeţeană adoptând şi o rezoluţie, potrivit căreia, regionalizarea să se facă pe structura actualelor regiuni de dezvoltare.

199 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita a fost reales preşedinte al PSD Iaşi

Gheorghe Nichita (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cei aproximativ 700 de delegaţi prezenţi la reuniunea PSD Iaşi, desfăşurată la Teatrul Naţional din municipiu, l-au votat în unanimitate pe Gheorghe Nichita la şefia filialei, el obţinând astfel al treilea mandat consecutiv în fruntea organizaţiei. 

Gheorghe Nichita a fost singurul candidat înscris la preşedinţia PSD Iaşi.

"Nu m-am vândut nimănui de când sunt în fruntea PSD, deşi din 2005 au încercat toţi, cu tot felul de lucruri", a spus Gheorghe Nichita.

Un grup de 50 de foşti salariaţi ai CET Iaşi au protestat, sâmbătă, în faţa Teatrului Naţional, atât Gheorghe Nichita, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la reuniunea PSD, fiind huiduţi în momentul intrării clădire.

Protestatarii au strigat "Jos mafia", "Ruşine, ruşine" şi "Jos Nichita", acuzând atât Primăria Iaşi, cât şi Guvernul, că nu fac nimic pentru a le fi date salariile compensatorii, după ce au fost disponibilizaţi de la CET.

Nichita şi Dragnea au intrat în incinta Teatrului Naţional din Iaşi fără să facă declaraţii, ei refuzând să discute cu cei care manifestau în stradă.

La Conferinţa Judeţeană a participat şi liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu.

Ulterior, Gheorghe Nichita a spus, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD, că nu aceptă şantajul, acuzându-i pe foştii angajaţi de la CET Iaşi că sunt manipulaţi politic.

"O parte din bani, oamenii i-au primit pe 22 februarie. Nu mă aşteptam să se întâmple asta astăzi", a afirmat liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita.

La Conferinţa judeţeană a PSD Iaşi au mai fost prezenţi ministrul Dan Şova, precum şi liderii PSD din judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui, Bacău şi Botoşani.

La finalul reuniunii, care a durat trei ore, delegaţii au adoptat două rezoluţii, ambele referindu-se la regionalizare.

În prima dintre rezoluţii, PSD Iaşi cere ca procesul de regionalizare să se facă în acest an, iar în cea de-a doua rezoluţie se solicită ca regionalizarea să presupună înfiinţarea a opt structuri, pe actualele regiuni de dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici