Gheorghe Nichita: Ceea ce a făcut Oajdea e o demagogie fără margini şi un circ ieftin

Liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că atitudinea deputatului PDL Daniel Oajdea este demagogică, considerând că acesta nu va vota moţiunea de cenzură, deşi a anunţat că o va face.

31 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita: Ceea ce a făcut Oajdea e o demagogie fără margini şi un circ ieftin

Gheorghe Nichita: Ceea ce a făcut Oajdea e o demagogie fără margini şi un circ ieftin (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Nichita a spus că Oajdea nu va primit în PSD în cazul în care va fi exclus din PDL.

Liderul PSD Iaşi a afirmat că democrat-liberalul Daniel Oajdea îşi urmăreşte interesul propriu şi că întâlnirea organizată cu cetăţenii din colegiul său pentru a stabili cum să voteze la moţiunea de cenzură reprezintă o demagogie.

"Îşi bate joc de ieşeni. El consultă chipurile electoratul. E o demagogie fără margini şi un circ ieftin. Trebuia să spună altceva şi anume că dacă întreg PDL-ul nu votează moţiunea, atunci pleacă din partid", a spus Nichita.

Liderul local al PSD a afirmat că l-a dat pe Oajdea ca exemplu negativ în faţa membrilor TSD Iaşi, care duminică au participat la Conferinţa Judeţeană a tinerilor social-democraţi ieşeni.

"Tinerii din PSD nu au voie să facă aşa ceva. Ei nu pot fi demagogi. Le-am spus că Oajdea ne ia de proşti. El şi-a adus membrii PDL în sală pentru a face un simulacru de consultare", a spus Nichita.

El a susţinut că oameni precum Oajdea nu au ce căuta în PSD.

"Mai bine creştem în partid oameni tineri şi îi promovăm. Nu au ce căuta la noi nici măcar cei care au plecat din partid pentru a se vinde lui Scaraoţchi", a precizat liderul PSD Iaşi.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, deputatul PSD Nicu Bănicioiu a spus că Daniel Oajdea ar trebui să voteze cu bilele la vedere la moţiunea de cenzură care se va dezbate marţi în Parlament.

"Voi fi lângă el şi am să-i cer să arate bilele. Oajdea spune într-un fel la Iaşi, dar la Bucureşti ar putea să facă altfel", a declarat Bănicioiu.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a declarat că va vota moţiunea de cenzură, în urma unei întâlniri organizată duminică, la care au participat aproximativ 300 de alegători din colegiul său.

În urma votului secret, 98 de ieşeni au votat în favoarea moţiunii de cenzură, 47 au votat "împotrivă", unul s-a abţinut, iar 11 buletine de vot au fost anulate.

O parte dintre cei prezenţi iniţial în sală au părăsit sala cinematografului Dacia, unde se desfăşura întâlnirea, nemulţumiţi că s-a decis ca votul să fie secret şi nu unul deschis, prin ridicare de mâini.

În timpul dezbaterilor, au existat şi câteva incidente, doi cetăţeni care îi cereau lui Oajdea să nu voteze moţiunea fiind îmbrânciţi de persoane care îi solicitau deputatului PDL ca acesta să voteze moţiunea de cenzură. În aceste condiţii, a fost necesară intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor pentru a-i linişti pe participanţii la dezbatere.

Daniel Oajdea a declarat în faţa participanţilor că poliţiştii ar trebui să aibă salariile diminuate cu 80%, şi nu doar cu 25% întrucât nu şi-au făcut treaba la dezbaterea organizată cu cetăţenii din colegiul său.

"Nu e corect ca unii oameni să fie agresaţi. Poliţiştii ar fi trebuit să-şi facă treaba şi să intervină prompt. Ar trebui să aibă salariile diminuate cu 80%, şi nu doar cu 25%", a declarat Oajdea, moment în care un cetăţean din sală a replicat: "Lasă palavrele, treci la vot!".

Partidul Democrat Liberal anunţă că va analiza luni, în şedinţa Biroului Permanent, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici