Ghiţă explică momentul demisiei lui Ponta: Dragnea se dorea pe el, Iohannis şi ambasadele pe Cioloş

Momentul demisiei fostului premier Victor Ponta şi venirea în funcţie a lui Dacian Cioloş ar fi fost puse la punct de către Liviu Dragnea, Klaus Iohannis şi ambasada SUA în România, a explicat fostul deputat Sebastian Ghiţă.

3011 afișări
Imaginea articolului Ghiţă explică momentul demisiei lui Ponta: Dragnea se dorea pe el, Iohannis şi ambasadele pe Cioloş

Ghiţă explică momentul demisiei lui Ponta: Dragnea se dorea pe el, Iohannis şi ambasadele pe Cioloş

„Totuşi, PSD şi Ponta jucau destul de abil economic, politic. Televiziunile şi presa liberă reuşeau să pună toate lucrurile în lumină bună şi contracarau cealaltă parte a presei care făcea propagandă neagră de dimineaţă până seara. Ponta nu îi asculta. Ponta a devenit ţintă şi nu mai era dorit premier pentru că nu mai asculta şi preşedintele, pe de-o parte, Coldea pe de altă parte, alţii pe altă parte, îşi doreau postul de premier, mulţi bani şi multă putere. Unii îl voiau pe Dâncu, Dragnea se dorea pe el, Iohannis şi ambasadele pe Cioloş, fiecare avea jocul lui. Din acest joc, s-a întâmplat ce s-a întâmplat în anul ăla. (...) A hotărât să cedeze. Era propus spre tăiere cu mult timp înainte. A fugit în Turcia, şi-a pus piciorul în ghips, a făcut năzdrăvănii. Ponta a jucat abil politic. (...) În acea bătălie, Dragnea a fost convins să pună la dispoziţie majoritatea din Parlament, Dâncu a vrut să ajungă prim-ministru, a ajuns prim-vice-prim-ministru, iar Iohannis a acceptat acest joc între PNL, PSD, USR, cu condiţia să fie protejatul ambasadei SUA, domnul Cioloş, premier. Ambasadorul Klemm, în mai multe zone, a spus foarte clar: noi îl vrem pe Cioloş şi şi-a dorit să fie Cioloş premier şi apoi, dar nu s-a mai putut, pentru că a luat PSD peste 50%”, a explicat fostul deputat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

De asemenea, Sebastian Ghiţă a mai adăugat: ”Dragnea e un politican abil, ştie când să joace, când să nu. A înţeles jocul lui Ponta şi a decis să le dea tefeliştilor şi USR-iştilor guvernarea, ca să arate cât de pricepuţi sunt. Au mai fost nişte momente atunci, presiunile făcute asupra lui Gabriel Oprea, Tăriceanu...Momentul instalării "guvernului meu" a fost unul cu multe peripeţii, cu un ansamblu de chichiţe şi întâmplă la limita regulilor democratice. Dacă nu respecţi jocul, aşa cum îl joacă tot Occidentul, rezultatul dintr-un incest politic e un avorton guvernamental”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici