Gitenstein: Nu am niciun comentariu, telegramele vorbesc de la sine

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, luni, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că nu are niciun comentariu legat de telegramele atribuite misiunii diplomatice care au apărut în presă, adăugând că acestea "vorbesc de la sine".

46 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Nu am niciun comentariu, telegramele vorbesc de la sine

Gitenstein: Nu am niciun comentariu, telegramele vorbesc de la sine (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează conţinutul telegramelor apărute în presă, Mark Gitenstein a răspuns: "Nu, nu am niciun comentariu. Aveţi toate cablogramele, le puteţi citiţi singuri".

La insistenţele jurnaliştilor, Mark Gitenstein a mai declarat: "Nu. Nu am niciun comentariu, ele vorbesc de la sine".

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat, luni, că Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale care este posibil să fi ajuns în presă, misiunea diplomatică menţionând că nu se poate pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei.

"Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale, inclusiv documente confidenţiale, care este posibil să fi ajuns în presă. Noi nu ne putem pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei", a comunicat Ambasada SUA.

Presa din România a publicat duminică seară o serie de telegrame atribuite ambasadei SUA şi care ar fi fost obţinute de Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange.

Telegramele, datând din perioada 2004-2009, fac referire în special la situaţia politică din România. Astfel, printre altele, în telegrame este realizat un top al oligarhilor şi al baronilor locali, se vorbeşte despre întâlnirea preşedintelui Băsescu cu directorul FBI, despre suspendarea şefului statului, despre relaţiile lui Mircea Geoană cu Moscova şi cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Totodată, în telegrame se face referire şi la o discuţie tensionată dintre Geoană şi Băsescu pe tema dosarelor lui Năstase, despre încercările lui Viorel Hrebenciuc de a împiedica suspendarea preşedintelui, despre dosare compromiţătoare privindu-l pe Dan Voiculescu, despre comentariile lui Vasile Blaga care nu susţinea o alianţă a PDL cu PSD în 2009, dar şi despre crima organizată din România sau problemele de la centrala de la Cernavodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici