Gitenstein, optimist în privinţa evoluţiei României în următorii 10 ani

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că România nu a înregistrat progrese notabile în primii zece ani de la Revoluţie, însă a doua decadă a adus schimbări spectaculoase, el declarându-se astfel optimist în privinţa evoluţiei democraţiei româneşti în următorii zece ani.

14 afișări
Imaginea articolului Gitenstein, optimist în privinţa evoluţiei României în următorii 10 ani

Gitenstein, optimist în privinţa evoluţiei României în următorii 10 ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În primii zece ani de la Revoluţie aici nu s-a schimbat nimic, dar în următorii zece schimbarea a fost uriaşă. Iar eu, un optimist, uitându-mă la dorinţa voastră, a celor tineri, de schimbare, prevăd o evoluţie importantă a democraţiei în această ţară. Să vedeţi ce va fi în următorii zece ani", le-a spus Gitenstein studenţilor Facultăţii de Drept din Bucureşti cu care a avut, marţi, o întâlnire.

Gitenstein a lăudat dorinţa de reformare, de schimbare pe care cei din sistemul judiciar românesc o manifestă, spunând că, pentru el, acesta este lucrul cel mai important, ceea ce îl bucură cel mai mult.

Ambasadorul le-a povestit apoi studenţilor români că, la un curs de limbă română, a învăţat expresia "Asta-i viaţa!", aceasta fiindu-i explicată ca un antonim al sloganului cu care Barack Obama a câştigat preşedinţia Statelor Unite - "Yes, we can!".

"Cea mai gravă urmare a anilor de comunism din România este teama oamenilor de a face greşeli. De-asta mi-aş dori ca voi, cei tineri, să spuneţi mai mult «Yes, we can!» şi mai puţin «Asta-i viaţa!»", a spus Gitenstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici