Gitenstein: Sper că România se va orienta la achiziţionarea unui F-35

Guvernul american analizează în prezent o scrisoare trimisă de Guvernul român referitor la avioanele de tip F16, a declarat ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, adăugând că ar dori ca România să se orienteze către achiziţionarea unui F-35, F-16 fiind un pas intermediar foarte important.

45 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Sper că România se va orienta la achiziţionarea unui F-35

Gitenstein: Sper că România se va orienta la achiziţionarea unui F-35 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul meu a primit o scrisoare de la Guvernul dumneavoastră legat de avioanele F-16. În prezent ea este procesată şi nu ştiu care este rezultatul", a spus Gitenstein.

El a adăugat că din informaţiile pe care le are instituţiile româneşti din domeniul apărării au luat decizia "că vor să facă ceva în aces domeniu, în privinţa avioanelor de luptă". "Noi am vrea să se orienteze către F-35 iar (achiziţionarea unui ) F-16 este un pas intermediar foarte important. Cred că veţi auzi mai multe pe această temă în săptămânile următoare. Deocamdată nu am nimic de adăugat", a spus Gitenstein.

Noul ambasador al SUA la Bucureşti a lucrat în domeniul avocaturii şi, mai multă vreme, s-a ocupat de activităţi de lobby. Presa a relatat, la momentul nominalizării acestuia, că Gitenstein a efectuat activităţi de lobby pentru mai multe companii printre care şi Lockheed Martin, firmă care produce avioanele F-16.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici