Gorghiu, discuţii cu magistraţii şi avocaţii: Calitatea actului de justiţie rămâne un deziderat

Calitatea actului de justiţie rămâne un deziderat al tuturor, a spus ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după o întâlnire cu magistraţii şi cu avocaţii din judeţul Argeş. De asemenea, în şedinţa de Guvern de vineri a fost aprobat memorandumul pentru deblocarea de posturi în ANP.

764 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, discuţii cu magistraţii şi avocaţii: Calitatea actului de justiţie rămâne un deziderat

În cadrul discuţiilor cu judecătorii din instanţele din Argeş, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spune că a abordat provocările la nivel de resursă umană şi din punct de vedere administrativ-organizatoric.

„Magistraţii mi-au pus în vedere necesitatea înfiinţării unei noi instanţe la Mioveni. De acord! Calitatea actului de justiţie rămâne un deziderat al tuturor”, spune Gorghiu.

Cu reprezentaţii parchetelor, Alina Gorghiu a vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă, cum ar fi deficitul de resursă umană şi volumul mare de activitate, determinat de numărul excesiv de dosare repartizate fiecărui procuror.

De asemenea, ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu decanul şi prodecanul Baroului Argeş.

„Ca profesionist, ca parlamentar, ca ministru al Justiţiei, voi fi şi de acum înainte un partener pe care avocaţii se pot baza. Am discutat şi despre onorarii şi infrastructură. Digitalizarea este un avantaj pentru avocaţi. În proiectul privind educaţia juridică, voi fi cel mai dinamic partener. Abia aştept să mergem în şcoli! De asemenea, promovarea campaniei antidrog este un must!”, mai spune Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a mers şi la Costeşti, pentru a verifica stadiul lucrărilor noului sediu al judecătoriei şi spune că se bucură să vădă că se apropie de final şi că va avea o cameră destinată audierii minorilor.

„Am încheiat ziua cu o vizită la Penitenciarul-Spital Mioveni. Vestea bună este că se fac progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi a condiţiilor de muncă. S-au executat şi se efectuează în continuare lucrări în acest sens. Ştiu că resursa umană este una dintre problemele ANP, aşa că am iniţiat un memorandum pentru deblocarea unor posturi, care a fost aprobat de Guvern în şedinţa de astăzi (vineri - n.r.)”, mai spune ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici