Gorghiu: Ne vom gândi la înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului, excludem o alianţă cu ALDE/ Tăriceanu: Există un regulament

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că parlamentari ALDE au iniţiat discuţii cu PNL, însă liberalii nu doresc să facă nicio alianţă electorală cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu şi se gândesc la înlocuirea lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

1103 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Ne vom gândi la înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului, excludem o alianţă cu ALDE/ Tăriceanu: Există un regulament

Gorghiu: Ne vom gândi la înlocuirea lui Tăriceanu de la şefia Senatului, excludem o alianţă cu ALDE (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

„Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu există niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianţă electorală, politică cu acest partid. Dimpotrivă, eu am să discut cu colegii noştri din comisia de unificare să vedem procedural, deşi nu avem voturile, cum putem să ne gândim la înlocuirea domnului Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului”, a comentat copreşedintele PNL AAlina Gorghiudeclaraţiile liderului PSD, LLiviu Dragnea care l-a acuzat pe Tăriceanu că încearcă să negocieze cu PNL o eventuală alianţă.

Alina Gorghiu a afirmat că va iniţia acest demers menit să ducă la înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului pentru că „PSD se tot fâstâceşte să facă acest lucru, deşi sunt singurii care au majoritatea în Senat”.

Tăriceanu despre schimbarea sa din funcţie: Există un regulament valabil pentru toată lumea

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a comentat, luni, o eventuală retragere a sprijinului acordat de PSD afirmând că există un regulament cu privire la schimbarea din funcţia de preşedinte a Senatului ''valabil pentru toată lumea" şi că se aşteaptă la o discuţie directă cu Liviu Dragnea.

"Am văzut mai multe declaraţii în acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am să le comentez. Sunt convins că dacă domnul Dragnea doreşte să discutăm acest subiect putem să îl discutăm direct, deschis. Punctul doi: există, după cum ştiţi, un regulament al Senatului, care este încă în vigoare şi care are prevederi foarte clare în ceea ce priveşte atât numirea, cât şi schimbarea din funcţia de preşedinte al Senatului. Regulamentul este valabil şi este respectat de toată lumea, inclusiv de mine. Până atunci nu am să fac alte comentarii şi nu am să fac un dialog pe acest subiect, prin intermediul presei, cu domnul Dragnea", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de liderul PSD Liviu Dragnea în ceea ce îl priveşte.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că discuţiile purtate cu diferiţi membri PNL nu au avut ca subiect o alianţă.

"Am spus şi în trecut că am avut discuţii cu diferiţi membri din PNL care sunt nemulţumiţi de situaţia din partid. Aceste discuţii, având în vedere nemulţumirea lor, nu puteau să vizeze subiectul unei alianţe'', a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a spus că nu are cunoştinţă de discuţiile purtate de membri ai ALDE cu PNL la care a făcut referire copreşedintele PNL Alina Gorghiu, afirmând că se îndoieşte că aceste discuţii au existat.

''Am văzut că este menţionat faptul că unii membri ALDE ar fi discutat la diferite paliere cu cei din PNL. Aceste discuţii, dacă au fost făcute, cu toate că am mari semne de întrebare, nu au fost făcute în niciun fel cu acordul conducerii partidului şi mă îndoiesc că au fost făcute. Nu am cunoştinţă de astfel de demersuri. Mai mult de atât, am să reafirm aici că politica pe care am anunţat-o nu este una de alianţe, atât în perspectiva alegerilor locale, cât şi în perspectiva alegerilor parlamentare. Am spus în repetate rânduri că intenţionăm să mergem pe liste singuri", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat, la solicitările jurnaliştilor, că în cadrul întâlnirii avute săptămâna trecută cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a discutat o eventuală retragerea a sprijinului PSD în ceea ce îl priveşte.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici