Greblă: Declaraţiile lui Nicolăescu nu reprezintă poziţia PSD şi, din ce am înţeles, nici a PNL

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), a declarat, marţi, că afirmaţiiile lui Eugen Nicolăescu privind o eventuală nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu reprezintă poziţia PSD şi nici a PNL, adăugând că PSD nu are un scop în sine să îl suspende pe şeful statului.

1020 afișări
Imaginea articolului Greblă: Declaraţiile lui Nicolăescu nu reprezintă poziţia PSD şi, din ce am înţeles, nici a PNL

Greblă: Declaraţiile lui Nicolăescu nu reprezintă poziţia PSD şi, din ce am înţeles, nici a PNL (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Este poziţia domnului deputat şi să nu mă întrebaţi pe mine. Nu e poziţia PSD şi, din câte am înţeles eu, nici a PNL. PSD nu are un scop în sine să îl suspende pe Traian Băsescu, ci să îl facă pe Traian Băsescu să se menţină în limitele constituţionale", a spus senatorul social-democrat, întrebat despre declaraţiile lui Eugen Nicolăescu.

"Când va încălca grav prevederile Constituţiei, Parlamentul va fi obligat să declanşeze din nou procedura de suspendare. Mingea este în terenul lui şi, dacă mai face declaraţii, încearcă să spună «dacă nu voi primi informare prin intermediul Ministerului de Externe, voi face un serviciu paralel», un serviciu secret de comunicare paralel, acestea sunt declaraţii pe care nu le face un şef de stat. Este şi imposibil să realizeze acest lucru", a mai arătat Greblă.

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că declaraţiile preşedintelui Tarian Băsescu ar fi un motiv pentru a fi din nou suspendat, el arătând că "lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba".

"Aş avea mai multe variante de răspuns sau de comentat. Una s-ar referi la faptul că lupul îşi schimbă părul, dar năvarul ba. Deci, cu alte cuvinte, preşedintele Traian Băsescu nu s-a făcut bine în această vacanţă şi continuă să spună prostii sau lucruri trăsnite", a spus Nicolăescu.

El crede că Băsescu nu a învăţat nimic din lecţia suspendării.

"O altă variantă de comentat ar fi că încă nu a învăţat nimic, din păcate, din lecţia suspendării, din lecţia demiterii şi eu sper ca în continuare să reuşim să ne înţelegem, dar dacă nu, e un motiv pentru a fi din nou suspendat", a precizat Nicolăescu.

Reprezentantul liberal a făcut aceste comentarii în replică la declaraţiile de marţi ale preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici