Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii, aprobat de Guvern. Documentul va fi transmis Parlamentului

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii, document care va fi transmis Parlamentului spre aprobare, au declarat surse oficiale. Documentul modifică actualul Cod Penal, astfel încât confiscarea extinsă a averii să fie reglementată prin lege, a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

2004 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii, aprobat de Guvern. Documentul va fi transmis Parlamentului

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averii, aprobat de Guvern. Documentul va fi transmis Parlamentului (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit premierului, o persoană sancţionată pentru infracţiuni cu o pedeapsă cu închisoarea mai mare de cinci ani va fi obligată să dovedească faptul că averea deţinută are un caracter licit. Proiectul de lege va permite confiscarea acelei părţi din avere pentru care caracterul legal nu poate fi dovedit prin documente.

Printre infracţiunile luate în calcul se află şi cele legate de acte de corupţie, evaziune fiscală sau alte infracţiuni economico-financiare.

"Astfel vor fi mai uşor confiscate averile ilicite, care nu se bazează ca dobândire pe mijloace legale. Se dă şi o satisfacţie opiniei publice, în sensul că autorităţile vor putea confisca aceste averi", a spus Boc.

El a susţinut din nou că proiectul aprobat de Guvern este "superior" şi mult mai eficient decât cel propus de opoziţie, care nu permite confiscarea averii pentru fapte de corupţie sau de evaziune fiscală, ci doar pentru alte infracţiuni, şi care presupun proceduri juridice mult mai complexe şi birocratice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici