Guvernul a atacat la CCR majorarea pensiilor

  • PNL a atacat la CCR creşterea pensiilor cu 40%
  • Creşterea pensiilor a fost adoptată de Parlament, în septembrie
  • Modificările au fost aduse la rectificarea bugetară, de către PSD
  • PNL: riscul de a avea un deficit bugetar uriaş în 2021 este unul ridicat
12387 afișări
Imaginea articolului Guvernul a atacat la CCR majorarea pensiilor

Ştii că Parlamentul a aprobat creşterea pensiilor cu 40%, în forma dorită de social-democraţi. Îţi spun acum un scenariu pe care ţi l-am prezentat şi atunci. Guvernul a atacat la Curtea Constituţională această creştere. Motivul? Acelaşi invocat de liberali, de-a lungul discuţiilor: nu sunt bani.

Guvernul arată că parlamentarii nu au identificat sursele clare de finanţare a majorărilor propuse, necesare pentru a acoperi cheltuielile urmărite şi care să reflecte principiul echilibrului bugetar.

După cum ştii, mai multe modificări au fost făcute pe rectificarea bugetară şi legea asigurărilor sociale, prin amendamente ale PSD. Ei au cerut ca pensiile să se majorize cu 40%, de la 1 septembrie 2020, şi totodată, să crească şi salariile profesorilor. De asemenea, 1,5 miliarde de lei erau alocate către administraţiile locale, alte peste 5 milioane de lei la bugetul Camerei Deputaţilor, bani alocaţi Start-Up Nation şi 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Guvernul a spus, atunci, că România ar intra într-o criză economică dacă s-ar aplica modificările. După cum vezi, astăzi, PNL şi-a spus, astăzi, punctul de vedere şi în faţa Curţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici