Guvernul a suplimentat bugetul MAE pentru organizarea referendumului

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu 190.000 lei, pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării şi desfăşurării referendumului naţional din 22 noiembrie privind Parlamentul unicameral.

15 afișări
Imaginea articolului Guvernul a suplimentat bugetul MAE pentru organizarea referendumului

Guvernul a suplimentat bugetul MAE pentru organizarea referendumului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Din suma totală, 40.000 lei reprezintă cheltuieli de personal, iar 150.000 lei au fost alocate pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii.

La sfârşitul lunii octombrie, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost suplimentat de Guvern cu 2,4 milioane lei, tot din Fondul de rezervă bugetară, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, iar pentru Institutul Naţional de Statistică a fost stabilit un buget suplimentar de 3,6 milioane lei.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în 22 noiembrie, o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Pentru alegerile prezidenţiale din acest an, Executivul a alocat, în luna septembrie, peste 150 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici