Guvernul demis poate elabora bugetul

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu niciun vot împotrivă, înregistrându-se doar două abţineri, proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2010.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul demis poate elabora bugetul

Guvernul demis poate elabora bugetul (Imagine:Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Deputaţii au adoptat actul normativ prin vot deschis, cu doar două abţineri şi niciun vot împotrivă, preşedintele de şedinţă, Daniela Popa, neprecizând numărul voturilor exprimate în favoarea propunerii legislative.

Actul normativ a fost dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, luni după-amiază, dar nu a putut fi adoptat din lipsă de cvorum.

Actul normativ modifică articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.

Propunerea legislativă va fi transmisă Senatului carr;ae are calitatea de Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici