Guvernul interzice staţionatul în locurile din zonele de votare: Eliminăm intimidarea alegătorilor

Ludovic Orban a introdus un articol în proiectul de asumare pe modificarea legii electorale, prin care o persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare mai mult decât timpul necesar pentru votare.

441 afișări
Imaginea articolului Guvernul interzice staţionatul în locurile din zonele de votare: Eliminăm intimidarea alegătorilor

Guvernul interzice staţionatul în locurile din zonele de votare: Eliminăm intimidarea alegătorilor

„Am introdus un amendament privitor la faptul că nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot masi mult decîât timpul necesar pentru votare. Mi se pare extrem de important ca să eliminăm grupurile de presiune construite de preferinţă de primarii PSD în faţa secţiilor de votare, care intimidează alegătorii şi încearcă să influenţeze pe ultima sută de metri dorinţa unui om de a vota împotriva unui primar în funcţie”, a spus Ludovic Orban. în plenul Parlamentului, în timpul asumării Guvernului pe modificarea legislaţiei electorale.

Alte amendamente aprobate de Executiv vizează reducerea la 60 de zile a termenului până la care se poate obţine viza de flotant, dar şi reducerea numărului de semnături pentru candidaţii independenţi la funcţia de primari.

„Faţă de proiectul pe care l-am transmis în momentul în care am declanşat procedura de angajare a răspundriri, am aprobat patru amendfamente. Amendamentele vizează reducerea numărului de semnături pentru candidaţii independenţi la funcţia de primari şi de consilieri locali. Vizează reprezentarea în birourile electorale a partidelor parlamentare. Vizează reducerea de la 90 la 60 de zile a termenului până la care se poate stabili reşedinţa şi obţine viza de flotant. Orice prevedere pe care noi am considerat-o că este menită a îmbunătăţi calitatea actului şi a creşte democraţia în mecanismul de alegere a primarilor am introdus-o în acest proiect de lege”, a completat Orban.

Guvernul şi-a asumat, miercuri, în faţa Parlamentului, răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, astfel încât alegerile locale să fie desfăşurate în două tururi de scrutin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici