Hrebenciuc: Parlamentarii PDL îşi pot prezenta în plen amendamentele neincluse în raport

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a anunţat, marţi, după o nouă pauză de consultări, că parlamentarii PDL vor putea să prezinte în plen amendamentele pe care le-au depus anterior, dar nu au fost incluse în raport.

130 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Parlamentarii PDL îşi pot prezenta în plen amendamentele neincluse în raport

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Senatorii şi deputaţii au luat o nouă pauză de consultări, la solicitarea liderului deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, care s-a declarat nemulţumit de faptul că mai multe dintre amendamentele PDL nu au fost incluse în raportul propus plenului.

La începutul şedinţei, Stănişoară a reproşat, din nou, parlamentarilor puterii că nu au inclus în raportul întocmit de comisiile pentru buget amendamentele reprezentanţilor opoziţiei. El a susţinut că în acest caz este un abuz de putere şi i-a acuzat pe parlamentarii din coaliţia de guvernare de "aroganţă".

De asemenea, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a menţionat că un număr de 873 dintre cele 10.000 de propuneri de modificare depuse de PDL nu sunt trecute în raportul comisiilor de specialitate, astfel încât ele nu pot fi supuse votului plenului.

În replică, preşedintele Comisiei pentru buget a Camerei Deputaţilor, Dan-Radu Ruşanu, a respins acuzaţiile, arătând că nu au putut fi incluse în raport amendamentele care se refereau la articole de lege sau acte normative care nu mai sunt în vigoare sau conţineau de referiri de genul "propunem suplimentarea bugetului cu x lei". El a spus că aceasta este o consecinţă a faptului că multe dintre amendamentele propuse de PDL au fost obţinute prin metoda "copy-paste", fiind preluate de la fosta opoziţie.

După pauza de consultări, Viorel Hrebenciuc a anunţat că parlamentarii PDL vor putea să prezinte în plen amendamentele pe care le-au depus anterior, dar nu au fost incluse în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici