Huiduit permanent în timpul discursului din Parlament, Boc acuză opoziţia de ipocrizie

Premierul Emil Boc i-a acuzat de ipocrizie pe parlamentarii opoziţiei care au început să vocifereze încă de la începutul discursului său privind moţiunea de cenzură, afirmând că aceştia "se agaţă cu dinţii" de pensiile de lux eliminate de Guvern prin angajarea răspunderii.

26 afișări
Imaginea articolului Huiduit permanent în timpul discursului din Parlament, Boc acuză opoziţia de ipocrizie

Huiduit permanent în timpul discursului din Parlament, Boc acuză opoziţia de ipocrizie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

VEZI AICI TEXTUL MOŢIUNII

Încă de la primele cuvinte rostite de la tribuna Parlamentului de şeful Guvernului, parlamentarii opoziţiei au început să vocifereze, să fluiere şi să strige "Hoţii", încercând astfel să întrerupă discursul premierului.

Unii dintre parlamentarii opoziţiei i-au adresat premierului şi cuvinte ca "Handicapatule", "Marş de aici", "Să vă fie ruşine".

Vociferările parlamentarilor au fost însoţite şi de fluierăturile celor aproximativ 300 de sindicalişti care asistă la şedinţa Parlamentului, care i-au strigat să demisioneze.

Pe acest fundal sonor, premierul i-a acuzat pe parlamentarii opoziţiei că protestează astfel deoarece îşi pierd privilegiile şi pensiile "de lux", eliminate prin proiectul de lege privind reglementarea pensiilor speciale, care mai poate fi atacat la Curtea Constituţională.

"Văd parlamentari din opoziţie care suferă pentru că şi-au pierdut pensiile de parlamentari. Asta este reacţia, huiduieli, vă agăţaţi până în ultima clipă cu toate puterile, cu dinţii de pensiile de lux. Plângeţi pe umerii pensionarilor obişnuiţi, dar daţi dovadă de ipocrizie", a spus Boc.

El a acuzat din nou fostul Guvern că a cheltuit banii pe "huzur şi pomeni", iar reprezentanţii acestuia oferă acum lecţii de morală şi a susţinut că, în mandatul de premier al liberalului Călin Popescu Tăriceanu, PSD a şantajat PNL cu diverse privilegii pentru a-i menţine pe liberali la putere.

Boc i-a acuzat pe parlamentari şi de faptul că, în realitate, îşi doresc ca România să intre în incapacitate de plată, pentru câştiguri electorale.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a intervenit de mai multe ori în timpul discursului premierului pentru a cere parlamentarilor să fie calmi, dar fără succes. Aceştia au protestat permanent, iar sindicaliştii i-au strigat premierului "Cheamă-l pe Băse să vedem dacă mai aveţi curaj să faceţi băi de mulţime", "Jos clientela politică", "Comunistule".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici