Iaşi: Mai multe voturi decât alegători. Centralizarea voturilor a fost suspendată după ce alegătorii au primit buletine în plus

Operaţiunea de centralizare a voturilor a fost suspendată la Iaşi, după ce alegători din două secţii din municipiul Iaşi au primit câte două buletine de vot pentru alegerea primarului, iar la numărare, sistemul informatic a identificat mai multe voturi decât alegători.

1152 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Mai multe voturi decât alegători. Centralizarea voturilor a fost suspendată după ce alegătorii au primit buletine în plus

Iaşi: Mai multe voturi decât alegători. Centralizarea voturilor a fost suspendată după ce alegătorii au primit buletine în plus (Imagine: Attila Balazs/ Arhiva Mediafax Foto)

“La Biroul Electoral Municipal Iaşi avem două secţii unde, din eroare, alegătorii au primit câte două buletine pentru alegerea primarului. Drept urmare, în momentul în care sunt introduse datele în sistem apare o eroare, adică sunt mai multe voturi pentru primar decât numărul alegătorilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andreea Trifan, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Iaşi.

Aceasta a mai declarat că până în momentul în care administratorii softul nu găsesc o soluţie, datele nu vor putea fi centralizate. Cât priveşte situaţia din cele două secţii de votare, conducerea Biroului Electoral Judeţean Iaşi anunţă că se fac verificări de către organele de anchetă şi ar fi fost identificat chiar şi un alegători care şi-a exprimat votul pe ambele buletine primite.

Situaţia a fost sesizată şi la Biroul Electoral Central.

Potrivit primelor date provizorii, în municipiul Iaşi, Mihai Chirică (PSD) a obţinut 46,7%, pe locul doi fiind Marius Bodea, din partea PNL, cu 23,3%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici