Iliescu, despre atacurile lui Antonescu la Ponta: Aşa se întâmplă şi în familie, între soţ şi soţie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că "frecuşurile", "neînţelegerile" şi "tensiunile" dintre liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt fireşti, el arătând că în mod similar se întâmplă şi într-o familie, respectiv între soţ şi soţie.

507 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre atacurile lui Antonescu la Ponta: Aşa se întâmplă şi în familie, între soţ şi soţie

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze atacurile lui Crin Antonescu la adresa lui Ponta, Iliescu a precizat: "Relaţiile umane sunt relaţii complicate şi coaliţiile politice nu sunt lucruri uşoare. Dar eu cred că nu e bine să se rupă o alianţă care şi-a demonstrat eficienţa şi necesitatea în condiţiile actuale ale ţării. Frecuşurile, neînţelegerile, tensiunile care apar sunt un lcuru firesc. Aşa se întâmplă şi într-o familie, între soţ şi soţie, şi într-un cuplu. Nu totdeauna merg lucrurile foarte uşor şi apar tensiuni".

Iliescu a spus că aceste tensiuni sunt fireşti, importantă fiind înţelepciunea de a le depăşi.

"Deci sunt de înţeles, sunt fireşti. Totul este înţelepciunea de a şti să treci peste aşa ceva. Eu sunt convins că se vor găsi căi pentru a depăşi nişte tensiuni temporare', a spus Iliescu.

Fostul preşedinte a arătat că nu crede că Traian Băsescu şi-ar bate joc de Victor Ponta, aşa cum a afirmat Crin Antonescu. "Eu nu cred, de aia spun că sunt nişte abordări subiective, care au şi ele probabil motivaţia lor', a spus Iliescu.

El i-a luat apărarea lui Ponta, arătând că acesta nu are ce să facă altceva în acest context politic. "Altminteri, ce poate să facă premierul? A fost o suspendare a preşedintelui care s-a terminat cum bine ştim. Vrem să mergem pe linia unei noi suspendări - şi asta e singura cale ca să rezolvăm problemele - sau găsim o cale când este necesară convieţuirea între cele două structuri?", a adăugat Iliescu.

Fostul şef de stat a spus că Ponta s-a străduit să dea o notă de normalitate unui dialog unde există nu numai diferenţe de abordări, dar şi interese diferite şi jocuri diferite. "Dar cred că - ceea ce a demonstrat în aceste zile - se poate, în ciuda dificultăţilor momentului, să se realizeze şi conlucrare şi o funcţionare normală a acestor instituţii şi alegerile prezidenţiale vor soluţiona problema pentru viitor", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici