Iliescu: Kovesi nu poate fi blamată pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că aprecierea potrivit căreia procurorii propuşi la şefia Parchetelor de către premier ar fi "oamenii lui Băsescu" este "cam hazardată", el arătând, referindu-se la Kovesi, că un om nu poate fi blamat pe viaţă pentru că a avut o funcţie.

1007 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Kovesi nu poate fi blamată pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie

Laura Codruţa Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Solicitat să comneteze faptul că se spune că procurorii ar fi oamenii şefului statului, Iliescu a spus: "E cam hazardată o asemenea apreciere. Faptul că a existat o anumită relaţie firească între şeful statului şi şeful Procuraturii nu înseamnă că toţi procurorii au devenit oamenii preşedintelui".

Iliescu a spus, referindu-se la Codruţa Kovesi, că un om nu poate fi blamat toată viaţa pentru că a deţinut o anumită funcţie la un moment dat.

"Nici nu cunosc să existe o asemenea suspiciune asupra persoanelor nominalizate. S-a discutat numai despre Kovesi că a fost o vreme în funcţia pe care a avut-o şi ar fi suspiciuni din acest punct de vedere. Dar nu e suficient, nu blamezi un om pe viaţă pentru că, într-o vreme, s-a aflat într-o funcţie", a adăugat Iliescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că s-a întâlnit, luni seara, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu excepţia Laurei Kovesi, care se află în continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că a constatat "cu tristeţe" faptul că premierul Victor Ponta foloseşte "termenii" şi "tonul" lui Traian Băsescu în privinţa unor evenimente precum referendumul din 2012.

Liderul PNL a precizat că "la rigoare" Laura Codruţa Kovesi poate fi propusă pentru şefia DNA, dar cineva trebuie să fie "cinstit" şi să spună: "da, n-am uitat ce s-a întâmplat în Parchetul general sub conducerea doamnei Kovesi şi a domnului Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici