Iliescu, la 80 de ani: Când eram mai tânăr, vroiam să ajung în 2000, acum las vremea să curgă

Fostul preşedinte Ion Iliescu îşi sărbătoreşte în avans ziua de naştere, la cabinetul său din strada Atena, întrucât miercuri, când împlineşte 80 de ani, se pregăteşte pentru a participa la o dezbatere ce va avea loc la Paris.

46 afișări
Imaginea articolului Iliescu, la 80 de ani: Când eram mai tânăr, vroiam să ajung în 2000, acum las vremea să curgă

Iliescu, la 80 de ani: Când eram mai tânăr, vroiam să ajung în 2000, acum las vremea să curgă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Iliescu, sosit în jurul orei 10.00 la sediul din strada Atena, a declarat ziariştilor că în tinereţe îşi dorea să ajungă în anul 2000, acum a ajuns în 2010 şi că, în continuare, lasă vremea să-şi urmeze cursul.

"Când eram mai tânăr, aveam o singură speranţă, să ating anul 2000, iată că am depăşit speranţele, am ajuns la 2010, deci la 80 de ani (...) Acum las vremea să curgă cum trebuie", a spus el.

"Sper să-mi păstrez prospeţimea mentală, măcar", a continuat Iliescu.

În ceea ce priveşte menţinerea formei fizice, fostul preşedinte a spus că foloseşte banda de alergare, pe care o are acasă, între un sfert de oră şi o jumătate de oră zilnic.

Întrebat care este secretul longevităţii sale, Ion Iliescu a spus că, aşa cum spun medicii, nu există boli, ci bolnavi şi că destinul şi-l face fiecare, iar starea sănătăţii depinde de moştenirea genetică şi de regimul de viaţă.

Întrebat dacă are vreun regret, fostul preşedinte a răspuns că se adună multe lucruri într-o viaţă, dar totul este "să ştii să treci cu seninătate prin toate, şi bune şi rele".

Fostul preşedinte a precizat că miercuri, când împlineşte 80 de ani, se va pregăti pentru a participa la o dezbatere organizată de Partidul Socialist Francez, ce va avea loc la Paris.

"Mâine (miercuri - n.r.) mă pregătesc să plec la Paris la o dezbatere, ce a fost acum 20 de ani şi bilanţul celor 20 de ani", a spus el, menţionând că îşi pregăteşte intervenţia pentru această reuniune. Ion Iliescu a spus că luni seară a văzut forma franceză a textului pe care îl va prezenta la dezbatere, marţi o pune la punct, iar miercuri o va finaliza.

"Aniversare în plină activitate", a comentat el.

În acest an, Ion Iliescu şi-a sărbătorit ziua onomastică în cadru privat, în familie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când nu a fost prezent la cabinetul său din strada Atena pentru a primi felicitări.

Ion Iliescu şi-a sărbătorit, în ultimii cinci ani, ziua onomastică, dar şi ziua de naştere, respectiv 3 martie, la biroul său din strada Atena, unde a primit felicitărilor prietenilor, apropiaţilor şi ale colegilor de partid, presa fiind de fiecare dată de faţă.

Iliescu a preluat biroul din strada Atena pe vremea când era senator PSD şi preşedinte de onoare al acestui partid.

Iliescu primea felicitări de ziua onomastică şi când era şef de stat, la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici