Întâlnirea dintre Cioloş şi Iohannis, amânată: Dânsul vă poate da răspunsul, nu eu

Întâlnirea săptămânală între premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis au fost reprogramată pentru miercuri, premierul Dacian Cioloş refuzând să comenteze declaraţiile şefului statului potrivit cărora este nemulţumit de Guvern.

1372 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea dintre Cioloş şi Iohannis, amânată: Dânsul vă poate da răspunsul, nu eu

Întâlnirea dintre Cioloş şi Iohannis, amânată: Dânsul vă poate da răspunsul, nu eu (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Întâlnirea urma să aibă loc marţi, la ora 10.00, însă a fost amânată.

Întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu preşedintele care şi-a exprimat unele nemulţumiri faţă de Guvern, Cioloş a spus : "Am stabilit mâine (miercuri-nr.r) o întâlnire. Dânsul vă poate da răspunsul la acest lucru, nu eu".

Preşedintele, Klaus Iohannis, a declarat într-un discurs ţinut la Timişoara că sunt unele lucruri care îl nemuţumesc la actualul Guvern, însă acest Guvern nu este al lui, iar ''vremea în care preşedintele lua locul premierului a trecut'', transmite corespondentul MEDIAFAX.

''Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice'', a subliniat Iohannis.

Unul dintre subiecte care ar trebui clarificate la întâlnirea premier-preşedinte este propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene. Surse politice au precizat, luni, pentru MEDIAFAX că premierul îl va propune pe Cristian Ghinea, în prezent consilier de stat pentru afaceri europene, la Cancelaria premierului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici