Interviul care a făcut-o pe Viorica Dăncilă celebră la Bruxelles. Întrebată să îşi descrie stilul politic în trei cuvinte, a folosit 39

Interviul de la Bruxelles care a propulsat-o anul trecut direct în presa internaţională pe Viorica Dăncilă, noua propunere de premier a PSD. ”Nu a putut să îşi amintească nicio realizare cu care să surprindă cititorii, nici să numească o carte sau o persoană care a inspirat-o”

14964 afișări
Imaginea articolului Interviul care a făcut-o pe Viorica Dăncilă celebră la Bruxelles. Întrebată să îşi descrie stilul politic în trei cuvinte, a folosit 39

Interviul care a făcut-o pe Viorica Dancilă celebră la Bruxelles. Întrebată să îşi descrie stilul politic în trei cuvinte, a folosit 39

CEx PSD a votat, marţi, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier. Viorica Dăncilă este eurodeputat, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014, scrie Ziarul Financiar.

Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent.

Unul dintre interviurile prin care Viorica Dăncila s-a remarcat la Bruxelles a fost acordat Revistei Parlamentului European, theparliamentmagazine.eu, unde a trebuit să răspundă la cinci întrebări simple, legate de carieră. Publicaţia Politico a titrat după interviu, în iulie anul trecut, că ”eurodeputatul român Viorica Dăncilă a dat un exemplu strălucit de evitat de răspuns în Revista Parlamentului. În ciuda faptului că i-a fost pusă o serie de întrebări foarte simple, nu a răspuns la niciuna. Întrebată să îşi descrie stilul politic în trei cuvinte, a folosit 39. Nu a putut să îşi amintească nicio realizare cu care să surprindă cititorii, nici să numească o carte care a inspirat-o, în ciuda faptului că ”adoră să citească”. Dăncilă nici nu a reuşit să numească o singură persoană inspiraţională din toate cu care a lucrat. 

Vedeţi mai jos interviul acordat de Viorica Dăncilă Revistei Parlamentului European:

1. Cum aţi descrie stilul dumneavoastră politic/ de leadership, în trei cuvinte?
Lăsaţi-mă să reformulez un pic şi să descriu trei principii care mă ghidează în cariera politică, pentru că fără îndoială influenţează ceea ce aţi numi ”stilul politic”. Aceste trei principii sunt echilibrul, iniţiativa şi comunicarea, şi deschiderea către ideile altor persoane.

2. Aveţi vreo realizare personală care ar putea surprinde oamenii?

Au fost perioade în care am fost pusă în faţa unor dificultăţi, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic şi să merg mai departe. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează cu adevărat este găsirea puterii, în noi înşine, să continuăm proiectele, să ne ghidăm mereu după principiile noastre.

3.Care este cartea care v-a inspirat şi influenţat cel mai mult şi de ce?

Iubesc să citesc şi să încerc să citesc de câte ori am timp. Şi cred că, de-a-ntregul, cărţile pe care le citim ne influenţează, ne conturează modul în care gândim şi modul în care vedem lumea, chiar şi felul în care gestionăm provocările şi greutăţile. 

4. Ce persoană cu care aţi lucrat v-a inspirat cel mai mult în carieră, şi cum?

Nu am avut un model, în viaţă sau în politică. Prefer să observ şi să studiez realizările oamenilor cu care mă întâlnesc în carieră, pentru a înţelege părţile pozitive, şi de asemenea slăbiciunile, şi să învăţ din greşelile lor.

5. Care este cea mai mică schimbare pe care aţi făcut-o în carieră şi care a avut cel mai mare impact pozitiv?

Primul proiect politic a fost la nivelul administraţiei locale. Am lucrat din greu şi am învăţat foarte mult. Peisajul s-a schimbat foarte mult de la nivelul local la cel european, dar tenacitatea şi dorinţa mea de a lucra din greu şi a aduce schimbări pozitive a rămas aceeaşi. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici