Video Iohannis: Am acceptat propunerea de a fi nominalizat ca premier

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru postul de premier din partea PNL-PSD-PC-UDMR şi a grupului minorităţilor naţionale.

3482 afișări

"Am avut o discuţie foarte bună cu reprezentanţii PNL-PSD-UDMR-PC şi ai grupului minorităţilor naţionale. Aceste formaţiuni au hotărât să-mi propună o posibilă nominalizare pentru funcţia de prim-ministru al României şi am acceptat-o", a spus Klaus Iohannis.

El a menţionat că această propunere s-a concretizat într-o scrisoare trimisă preşedintelui Băsescu.

Iohannis a precizat că înclină spre un Guvern "puţin mai mic" decât precedentul, dar nu a comentat cu privire la posibile nume într-un eventual cabinet condus de el, declarându-se adeptul unui Cabinet de tehnocraţi.

Klaus Johannis a declarat că nu a condiţionat prelungirea mandatului său după alegerile prezidenţiale de acceptarea nominalizării sale ca prim-ministru.

Întrebat dacă a discutat, la întâlnirea pe care le-a avut cu PSD, PNL, UDMR, PC şi cu grupul minorităţilor naţionale despre prelungirea mandatului său după alegerile din 22 noiembrie, el a răspuns: "Am discutat acestă chestiune însă, din raţiuni simple politice nu am făcut din acest lucru o condiţie", a răspuns Klaus Johannis.

Chestionat dacă a condiţionat prezenţa sa în fruntea unui viitor guvern de reîntoarcerea la Primăria Sibiului, e a menţionat că acest lucru a fost discutat cu liderii partidelor care îl propun pentru funcţia de premier, dar că acest lucru va fi lămurit ulterior.

"Evident că s-a discutat chestiunea poziţiei mele actuale. Nu am finalizat discuţia, însă cred că acest lucru poate fi lămurit dacă voi fi nominalizat. Deoacamdată sunt candidatul unei majorităţi parlamentare, nu sunt desemnat", a subliniat primarul Sibiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici