Iohannis cheamă partidele la consultări pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, duminică, în discursul din Parlament, că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă şi un calendar cu etape şi acţiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".

476 afișări
Imaginea articolului Iohannis cheamă partidele la consultări pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă

Klaus Iohannis (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Iohannis a făcut această precizare după ce a arătat că un capitol esenţial care trebuie reconstruit este "acela al marilor sisteme publice".

"Va trebui să ne uităm în perspectivă cum facem ca ele să funcţioneze, nu doar acum, ci peste una sau două generaţii", a spus el.

Iohannis a declarat că toţi spun că educaţia este o prioritate şi că se vrea reforma sistemului sanitar şi a sistemului de pensii. „Deşi toţi afirmăm că ni le dorim, totuşi de ce nu le avem?”, a spus el.

Cu aceste teme va trebui să ne aşezăm la masa dialogului şi în jurul lor să construim consens. În cel mai scurt timp voi chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de ţară ne asumăm la aceste capitole, o modalitate de lucru şi de dialog permanent şi un calendar cu etape şi acţiuni pentru a trece de la vorbe la fapte”, a declarat preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici