Iohannis: Crin Antonescu are şanse 50-50 de a rămâne preşedintele Senatului

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că există "şanse 50-50" ca liderul PNL, Crin Antonescu, să rămână preşedintele Senatului, afirmând însă că, dacă senatorii decid "ei între ei" să aleagă alt preşedinte, "asta va fi".

147 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Crin Antonescu are şanse 50-50 de a rămâne preşedintele Senatului

Iohannis: Crin Antonescu are şanse 50-50 de a rămâne preşedintele Senatului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre continuarea colaborării între PNL şi PSD pe plan local, după ruperea USL.

"Noi, când am luat în discuţie situaţia organizaţiilor locale, am dorit să introducem un pasaj care le dă liberatete de a face alianţe, în funcţie de situaţia concretă din judeţe. Acest lucru nu înseamnă obligativitatea de a rupe relaţiile cu PSD, lucru foarte important. Într-un judeţ, de exemplu Sibiu, lucrurile sunt stabile şi funcţionează, nu este nicio obligativitate, ba chiar nu este nici oportun să se rupă acest echilibru doar de dragul ruperii", a declarat Iohannis.

El a continuat precizând că "este însă la fel de clar că nu mai există legătura automată dintre PNL şi PSD".

"Dacă se doreşte continuarea colaborării, atunci dorinţa trebuie să fie explicit manifestată şi trăită de toţi actorii. Nu se poate să spunem că vom continua şi să începem să dăm afară viceprimari sau directori sau altceva", a spus Iohannis.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, el a afirmat: "Putem să ne aşteptăm la schimbări, dar nu sunt obligatorii".

"Este posibil ca una dintre stratagemele domnului Ponta să fie asta: să-i lase pe toţi pe funcţii", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta îl va lăsa pe Crin Antonescu să conducă Senatul în continuare, Iohannis a răspuns: "Asta vom vedea. Cred că şansele sunt 50-50".

Prim-vicepreşedintele liberal a explicat însă că "este voinţa Senatului".

"Putem să presupunem că în partide există o anumită voinţă dirijată de cel care conduce partidulul, dar este vorba despre aleşi ai neamului, care, ei între ei, şi-au ales un preşedinte. Dacă ei între ei îşi aleg alt preşedinte, asta va fi", a susţinut Iohannis.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, afirma, joi seară, la Ploieşti, că nu are motive să demisioneze din funcţia de la Senat, dar, dacă vreuna dintre formaţiunile care l-au propus pentru această funcţie îi va cere acest lucru, atunci va renunţa la preşedinţia Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici