Iohannis, despre Mircea Diaconu: A devenit un obicei: "vreau pe listă, sunt supărat, plec din PNL"

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, comentând plecarea lui Mircea Diaconu din partid, că "a devenit un obicei" ca aceia care sunt "supăraţi" că nu ajung pe o listă să părăsească formaţiunea.

1777 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Mircea Diaconu: A devenit un obicei: "vreau pe listă, sunt supărat, plec din PNL"

Iohannis, despre Mircea Diaconu: A devenit un obicei: "vreau pe listă, sunt supărat, plec din PNL" (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Văd că devine un obicei: vreau pe listă, sunt supărat, plec din PNL", a spus Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează plecarea lui Mircea Diaconu din partid.

El a afirmat că "mai mult de atât nu trebuie spus", susţinând că PNL "este un partid puternic", în pofida "artiştilor care vin şi pleacă".

Vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şi-a dat demisia din partid şi va candida independent la alegerile europarlamentare, el adăugând că urmează să strângă 100.000 de semnături pentru a-şi putea depune candidatura "şi pentru ca ANI să o poată contesta".

"Am decis să-mi dau demisia pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare. Încerc să strâng în cinci zile cele 100.000 de semnături de susţinere pentru a-mi putea depune candidatura şi pentru ca ANI să o poată contesta. Mai departe, cum va dori naţiunea", declara Diaconu.

Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, marţi, de pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, marţi, că retragerea lui Mircea Diaconu de pe lista de candidaţi la europarlamentare din partea liberalilor a fost determinată de situaţia acestuia legată de sentinţa privind incompatibilitatea sa şi poziţia exprimată de ANI.

Antonescu a fost întrebat care a fost motivul retragerii lui Diaconu de pe lista PNL la europarlamentare. "S-a dat un vot. S-a prezentat situaţia. Am luat act de comunicatul ANI şi de sentinţa ICCJ. A fost un vot, un vot secret. 39 de colegi s-au pronunţat pentru retragerea lui Mircea Diaconu din listă, 18 pentru menţinerea sa", declara Antonescu.

Surse din partid declarau anterior MEDIAFAX că BPN al PNL a decis scoaterea lui Mircea Diaconu de pe lista iniţială de candidaţi stabilită pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit deciziei din BPN, în locul lui Diaconu pe lista la europarlamentare va urca Eduard Hellvig, următorul pe lista decisă iniţial.

Diaconu a plecat din sala de sedinţă fără să facă declaraţii.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care era acuzat de conflict de interese, instanţa dispunând ca acesta să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.

ANI preciza, ulterior, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese "nu influenţează în niciun fel interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici