Iohannis, despre statul paralel: Este o glumă destul de proastă / Preşedintele României: Nu mă tem absolut deloc de o suspendare

Preşedintele Iohannis a declarat, miercuri, la Ploieşti, că nu se teme de suspendarea din funcţie, adăugând că nu crede că românii şi-ar dori un asemenea lucru şi răspunzând astfel unei întrebări legate de posibila suspendare după acuzele care i-au fost aduse în rezoluţia PSD de la Băile Herculane.

4566 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre statul paralel: Este o glumă destul de proastă / Preşedintele României: Nu mă tem absolut deloc de o suspendare

Iohannis, despre statul paralel: Este o glumă destul de proastă / Preşedintele României: Nu mă tem absolut deloc de o suspendare

Iohannis: Nu mă tem absolut deloc de o suspendare

Preşedintele Iohannis a declarat, miercuri, la Ploieşti, că nu se teme de suspendarea din funcţie, adăugând că nu crede că românii şi-ar dori un asemenea lucru şi răspunzând astfel unei întebări legate de posibila suspendare după acuzele care i-au fost aduse în rezoluţia PSD de la Băile Herculane.

Chestionat dacă are temeri privind o eventuală suspendare a sa ce ar avea ca punct de plecare rezoluţia PSD de la Băile Herculane privind ”Statul Paralel şi Ilegitim”, preşedintele a răspuns negativ. ”Nu mă tem absolut deloc de o suspendare (...) Nu există niciun temei, iar nu cred că românii îşi doresc aşa ceva”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

”PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Liderii PSD constată existenţa mai multor ”vulnerabilităţi” ale statului de drept, care sunt speculate de „Statului Paralel şi Ilegitim” pentru a-şi impune controlul asupra puterii politice şi judecătoreşti. ”Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, susţin social-democraţii.

Potrivit rezoluţiei, statul paralel şi-ar disimula acţiunile sub pretextul luptei anticoruţie având ca scop ”hărţuirea şi decapitarea puterii politic legitim alese”. Astfel, provocarea eşecului implementării programului de guvernare ţinteşte diminuarea susţinerii pentru partidele de guvernământ. ”Aşadar, din dorinţa de a deţine controlul asupra puterii politice, «Statul Paralel şi Ilegitim» adoptă o conduită anti-naţională şi anti-cetăţenească, fiind dispus să blocheze toate politicile publice de creştere a veniturilor populaţiei, de creare de locuri de muncă, de susţinere a capitalului autohton sau de reformare a Justiţiei”, consideră conducerea PSD.

Social-democraţii îi impută preşedintelui României lipsa de reacţie faţă de abuzurile ”statului paralel”. ”Tolerând toate aceste abateri grave de la litera şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a «veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor statului»”, consideră liderii PSD.

Iohannis, despre statul paralel: Este o glumă destul de proastă

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, miercuri, la Ploieşti, că discuţia legată de existenţa unui stat paralel i se pare ”o glumă destul de proastă”, arătând că este o invenţie a unor persoane care vor să acapareze toată puterea.

Întrebat care este părerea sa despre discuţia privind ”statul paralel”, Iohannis a răspuns: ”Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel. Sper ca românii să înţeleagă că nu există statul paralel (...) Există însă persoane care vor să acapareze toată puterea şi care se victimizează”.

În ce priveşte acuzaţiile care i se aduc în rezoluţia PSD privind statul paralel, Iohannis consideră că un comportament ca al social-democraţilor este ”la marginea democraţiei”. ”Este o abordare fundamental greşită. Cu astfel de rezoluţii, se situează singuri la marginea unui comportament democratic”, a declarat preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici