Iohannis: Dragnea trebuia să demisioneze. Vă daţi seama ce întrebări primesc de la alţi şefi de stat / Preşedintele explică de ce îi invită pe Dragnea şi Tăriceanu, la Cotroceni, de Ziua Naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, la Ploieşti, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să demisioneze, spunând că este întrebat de alţi preşedinţi de situaţia în care se află al doilea şi al treilea om în stat din punct de vedere penal.

3721 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dragnea trebuia să demisioneze. Vă daţi seama ce întrebări primesc de la alţi şefi de stat / Preşedintele explică de ce îi invită pe Dragnea şi Tăriceanu, la Cotroceni, de Ziua Naţională

Iohannis: Dragnea trebuia să demisioneze. Vă daţi seama ce întrebări primesc de la alţi şefi de stat / Preşedintele explică de ce îi invită pe Dragnea şi Tăriceanu, la Cotroceni, de Ziua Naţională

"Cred că trebuie să demisioneze. Trebuia nici să se nu ajungă acolo. Acest tip de circ cu victimizări nu fac bine. Iţi pui mâinile în cap şi te gândeşti ce se întâmplă acolo. Vă daţi seama ce întrebări interesante primesc de la alţi şefi de stat. Lumea nu înţelege cum s-a putut ajunge aici şi cum românii tolerează o asemenea abordare în fruntea statului. Nu mă simt stânjenit, dar nu pot să evit aceste întrebări şi chiar dacă găsesc explicaţii care ţin de statul de drept e totuşi neplăcut cum e posibil ca numărul doi şi trei în stat să fie implicaţi în cercetări penale", a declarat miercuri, la Ploieşti, preşedintele Klaus Iohannis.

Marţi seara, Liviu Dragnea a fost din nou în faţa procurorilor, unde a fost înştiinţat în legătură cu sechestrul instituit în dosarul Tel Drum şi care se ridică în cazul său la 127 de milioane lei. La intrare şi ieşire, liderul PSD a fost ajutat de jandarmi să se deplaseze, în condiţiile în care atât susţinători, cât şi contestatari s-au înghesuit la uşa DNA.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Klaus Iohannis explică de ce îi invită pe Dragnea şi Tăriceanu, la Cotroceni, de Ziua Naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, la Ploieşti, că a decis să îi invite pe şefii celor două Camere ale Parlamentului, la manifestările de Ziua Naţională, de la Cotroceni, după ce a constatat că oamenii îşi doresc ”bună înţelegere” între cei care conduc statul.

Întrebat de ce s-a răzgândit în privinţa invitaţiilor transmise persoanelor cu probleme penale la Cotroceni, de Ziua Naţională, Klaus Iohannis a declarat că a constatat că oamenii îşi doresc ”bună înţelegere” între cei care conduc statul.

”Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari. Însă am constatat, în acelaşi timp, că oamenii îşi doresc ca la conducerea statului să existe o bună înţelegere. Chiar dacă nu întotdeauna este posibilă această bună înţelegere, anul acesta, de Ziua Naţională, am hotărât să invit oamenii după funcţii, după merite”, a răspuns Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că a luat lista de protocol ”aşa cum există ea” şi a invitat ”pe toată lumea”, între cei invitaţi fiind şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici