Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al Austriei: E important să colaborăm pentru întărirea UE

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat marţi pe preşedintele ales al Austriei, Alexander Van der Bellen, printr-un mesaj în care subliniază importanţa colaborării pentru întărirea Uniunii Europene "în această perioadă dificilă".

524 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al Austriei: E important să colaborăm pentru întărirea UE

Iohannis l-a felicitat pe noul preşedinte al Austriei: E important să colaborăm pentru întărirea UE

"Contextul european în care a avut loc alegerea dumneavoastră ca Preşedinte Federal mă determină să subliniez faptul că este foarte important să lucrăm împreună ca să întărim Uniunea Europeană în această perioadă dificilă pentru a asigura şi în viitor funcţionarea şi eficienţa sa, în interesul cetăţenilor noştri, pe baza valorilor europene principale ale democraţiei liberale, statului de drept, drepturilor omului, toleranţei şi nediscriminării, respectiv a libertăţilor fundamentale pe care este aşezată construcţia europeană", i-a trasmis şeful statului preşedintelui ales al Austriei.

Preşedintele a afirmat, de asemenea, că relaţia dintre România şi Austria se bazează pe "o istorie comună, pe parteneriatul în interiorul UE şi o solidă cooperare economică".

Politicianul independent Alexander Van der Bellen a câştigat scrutinul prezidenţial din Austria, învingându-l la limită pe Norbert Hofer, un politician de extremă-dreaptă.

Alexander Van der Bellen are o doctrină politică proeuropeană, fiind susţinut de Partidul Verzilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici