Iohannis:Mi-aş fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu mine mă va consulta pe Codul Fiscal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că şi-ar fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu el l-ar fi consultat înainte de a prezenta modificări semnificative la Codul Fiscal şi a adăugat că acest lucru nu s-a întâmplat, şi că Guvernul a considerat că poate să meargă mai departe.

794 afișări
Imaginea articolului Iohannis:Mi-aş fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu mine mă va consulta pe Codul Fiscal

Iohannis:Mi-aş fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu mine mă va consulta pe Codul Fiscal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Orice preşedinte îşi doreşte un Guvern al lui”, a spus Klaus Iohannis, precizând că acest lucru înseamnă ”un guvern cu care să poată lucra, efectiv, şi formal şi informal în toate problemele care privesc statul”.

”De exemplu, eu mi-ai fi imaginat că un guvern care vrea să lucreze cu mine, înainte să prezinte modificări semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezintă, le discutăm şi vedem cum le putem pune în practică. Acest lucru nu s-a întâmpla, cum şi în alte chestiuni, Guvernul a considerat că poate să meargă mai departe fără să se consulte cu preşedintele”, a spus Klaus Iohannis.

El a precizat că nu doreşte să facă treaba Guvernului, cum ”nu doreşte să vadă de treaba altuia”, şi a adăugat: ”Cred că un guvern care doreşte să lucreze cu preşedintele, informează sau consultă, de la caz la caz, pe preşedinte, în chestiuni care sunt importante pentru ţară”.

Iohannis a ţinut să precizeze că, în afară de aceste chestiuni, ”sunt lucruri despre care premierul Ponta îl informează şi se consultă”.

Întrebat dacă a venit vreodată cineva să îi propună ”târguri politice”, preşedintele a replicat: ”Niciodată, nici acum. nici înainte”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici