Iohannis nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Băsescu, dar se declară onorat

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus joi că nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Traian Băsescu, dar s-a declarat "onorat" şi a apreciat că este un aspect pozitiv că se recunoaşte faptul că "şi primarii fac ceva acolo unde sunt aleşi".

836 afișări
Imaginea articolului Iohannis nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Băsescu, dar se declară onorat

Iohannis nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Băsescu, dar se declară onorat (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax foto)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus, într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta să fie decorat de preşedintele Traian Băsescu, dar s-a declarat "onorat" de primirea distincţiei.

"În primul rând, vreau să remarc că sunt onorat de acordarea acestei distincţii. În al doilea rând, nu este un decret care este special pentru mine. Este un decret prin care se oferă ordine mai multor primari. Cred că sunt peste 20 care au avut mai multe mandate în fruntea comunităţilor pe care le conduc", a afirmat edilul.

Acesta a apreciat că este "un aspect pozitiv" faptul că eforturile primarilor cu mai multe mandate au fost recunoscute.

"Este un lucru bun că, prin conferirea acestor ordine, se recunoaşte faptul că şi primarii fac ceva acolo unde sunt aleşi. Mai ales dacă sunt aleşi de mai multe ori", a conchis Iohannis.

Preşedintele Traian Băsescu a conferit decoraţii pentru 21 de primari, Klaus Iohannis primind Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, decoraţiile au fost conferite "în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici