Ion Iliescu, absent la Consiliul Naţional PSD din motive de sănătate. Preşedintele de onoare al partidului a transmis un MESAJ video

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu le-a transmis reprezentanţilor PSD printr-un mesaj video înregistrat faptul că îi pare rău că nu poate fi fizic prezent la lucrările Consiliului Naţional, dar că a întocmit un "text de intervenţie", care apoi a fost prezentat de Ionuţ Vulpescu.

597 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu, absent la Consiliul Naţional PSD din motive de sănătate. Preşedintele de onoare al partidului a transmis un MESAJ video

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea i-a anunţat pe delegaţii la Consiliul Naţional al PSD că urmau să vizioneze un mesaj înregistrat din partea preşedintelui de onoare Ion Iliescu care nu a pututu participa la reuniune, din cauza unor mici probleme de sănătate.

"Urmează un mesaj înregistrat din partea domnului preşedinte Ion Iliescu, care, din câteva mici probleme de sănătate, n-a putut să fie prezent la întâlniri, aici. Dar chiar dacă nu a fost prezent, n-a putut rata această ocazie să ne transmită sfaturile dumnealui", a precizat Dragnea.

În înregistrarea video pe care au urmărit-o social-democraţii, Ion Iliescu a spus că lucrările Consiliului Naţional al PSD constituie "în sine un eveniment politic", PSD având "principala răspundere a acestei guvernări", ca partid fiind responsabil în faţa ţării. El a mai arătat că dezbaterile Consiliului Naţional "sunt foarte importante pentru orientarea vieţii şi a activităţii de partid".

"Îmi pare rău că personal nu pot fi fizic prezent la lucrările Consiliului, am întocmit un text de intervenţie pe care îl va prezenta domnul Ionuţ Vulpescu. Eu vă salut şi vă urez succes!", şi-a încheiat Iliescu intervenţia. Ulterior, Ionuţ Vulpescu a citit mesajul lui Iliescu.

Iliescu: Să nu repetăm erori din trecut, trecând activitatea de partid în plan secundar

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu le-a transmis, sâmbătă, social-democraţilor că "nu este cazul să repete erorile din trecut" şi să treacă activitatea de partid în plan secundar, arătând că PSD "are nevoie de întărirea identităţii sale de stânga".

Iliescu a făcut aceste precizări în mesajul adresat Consiliului Naţional al PSD, care a fost citit de Ionuţ Vulpescu.

"Când ajungem la guvernare trebuie să fim atenţi, pentru că prea mulţi oameni de la vârful până la baza partidului sunt integraţi în actul administrativ, slăbind astfel partidul, capacitatea sa organizatorică şi de mobilizare. Nu este cazul să repetăm erori din trecut şi să trecem activitatea de partid în plan secundar, realitatea este una şi aceeaşi, partidul trebuie să funcţioneze la fel fie că este la guvernare, fie că este în opoziţie", a precizat Ion Iliescu.

În opinia sa, Consiliul Naţional trebuie să adopte o serie de măsuri pentru întărirea muncii organizatorice, "pentru activizarea partidului, pentru prezenţa sa mai pregnantă în spaţiul public".

"PSD are nevoie de întărirea identităţii sale de stânga şi trebuie să răspundă nevoii societăţii de a defini mai clar ce înseamnă stânga şi dreapta în România prezentă şi viitoare", a adăugat Iliescu.

El a spus că anul de când PSD se află la guvernare "a scos la iveală mai pregnant ca oricând nevoia de stat".

"Este o realitate că asistăm la o slăbire fără precedent a capacităţii sale administrative, a puterii sale de a face bine, de a fi partenerul cetăţeanului. Reforma statului este o nevoie urgentă a României. Din păcate, vechea guvernare a întărit statul în dimensiunea sa represivă. În schimb, dimensiunile sociale şi economice ale statului s-au diminuat dramatic", a mai spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, el a precizat că scorul la alegerile europarlamentare depinde de succesul guvernării.

"Ca partid, ne propunem să câştigăm alegerile europene într-o manieră convingătoare. Pentru asta există o condiţie: succesul guvernării. De acest succes depinde scorul nostru în alegeri. Guvernul Ponta trebuie să reuşească ceea ce şi-a propus", a arătat Ion Iliescu.

El a apreciat că Guvernul Ponta a avut o serie de realizări şi propune lucruri realiste, în acord cu programul cu care PSD a câştigat alegerile.

"Lucrurile bune făcute la guvernare trebuie consolidate mai ales în plan economic şi social. Avem nevoie de investiţii, de noi locuri de muncă. Trebuie să luăm decizii sensibile în domenii controversate. Guvernul are obligaţia ca înainte de a lua astfel de decizii să construiască un cât mai larg posibil consens în clasa politică, în societate", a menţionat Ion Iliescu.

Iliescu: Ar fi bine ca USL să funcţioneze până la termenul propus, parlamentarele din 2016

Preşedintele de onoare la PSD Ion Iliescu susţine că "pentru România şi pentru români ar fi un lucru foarte bun dacă USL ar funcţiona până la termenul propus, adică până la alegerile parlamentare din 2016".

Deputatul Ionuţ Vulpescu a citit sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, mesajul lui Ion Iliescu adresat social-democraţilor, care nu a putut participa la reuniune din cauza unor probleme de sănătate.

"Câteva cuvinte despre USL: pentru România şi pentru români ar fi un lucru foarte bun dacă USL ar funcţiona până la termenul propus, adică până la alegerile parlamentare din 2016. Orgoliile şi micile războaie personale nu-şi au nici locul, nici sensul în USL. Războiul declaraţiilor este şi el inutil şi nedorit. Avem nişte răspunderi faţă de români şi trebuie să ni le asumăm cu toată responsabilitatea", a precizat Ion Iliescu în mesaj.

Iliescu a mai arătat că are încredere în "inteligenţa colectivă a celor care răspund de destinele PSD".

Ponta îi urează sănătate lui Iliescu: Dragnea, în semn de solidaritate, a rămas puţin înţepenit

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a urat, sâmbătă, multă sănătate fostului lider social-democrat Ion Iliescu, care nu a putut participa la Consiliul Naţional, el adăugând că Liviu Dragnea, în semn de solidaritate, "a rămas puţin înţepenit de spate".

"Îi urez domnului Iliescu multă sănătate. În semn de solidaritate cu domnul preşedinte Iliescu, şi domnul Dragnea a rămas puţin înţepenit de spate, dar faptul că a rămas drept, şi nu a plecat, este cel mai important", a declarat, în glumă, premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici