Ion Iliescu: Băsescu se vedea pe sine ca şef suprem al PDL, care dă indicaţii şi dispoziţii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri că şeful statului, Traian Băsescu, se vedea pe sine ca şef suprem al PDL, care dă indicaţii şi dispoziţii, el arătând că Băsescu a rupt legătura cu PDL pentru că acest partid i-a încălcat indicaţiile şi dispoziţiile.

166 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Băsescu se vedea pe sine ca şef suprem al PDL, care dă indicaţii şi dispoziţii

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează gestul lui Traian Băsescu de a posta un film în care face cu mâna, spunând "Adio PD, adio PDL", Iliescu a apreciat că acesta reflectă raporturile care se instituiseră între el şi PDL.

"Asta este tocmai reflectarea unor raporturi care se instituiseră şi aţi văzut şi aprecierea dânsului în legătură cu existenţa prezenţei unei autorităţi - adică el vedea realaţiile sale cu acest partid - el şef suprem, care dă indicaţii, dă dispoziţii. Sunt călcate dispoziţiile lui, a rupt legătura cu acest partid", a spus Iliescu.

El a arătat că Băsescu nu avea dreptul constituţional de a se amesteca în problemele unui partid.

"E nefiresc, mai ales pentru un om care are şi funcţia de şef de stat şi constituţional nu avea dreptul să se mai amestece în viaţa unui partid. Nu avea dreptul nici măcar să meargă la Congres şi să le dea indicaţii şi să facă aprecieri la adresa lor. Un raport nefiresc şi anticonstituţional între preşedintele în funcţiune şi un partid", a spus Iliescu.

Întrebat dacă se impune, în consecinţă, o nouă suspendare a lui Băsescu pentru încălcarea Constituţiei, Iliescu a evitat un răspuns.

"Asta e altă treabă, nu intru în ... nu mă amestec", a spus Iliescu.

El a mai arătat că a văzut Convenţia Naţională a PDL la televizor şi a apreciat că evoluţiile de acolo au reflectat o anumită stare de lucruri, o criză prin care trece acest partid.

"Vom vedea cum va evolua pe mai departe", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici