Ion Vasile,despre anunţul candidaturii lui Cezar Preda: Aveam o înţelegere cu PDL şi el a încălcat-o

Liderul UNPR Buzău, Ion Vasile, a declarat, pentru "Gândul", referitor la anunţul candidaturii deputatului PDL Cezar Preda la preşedinţia CJ Buzău, că democrat-liberalii au încălcat înţelegerea dintre cele două partide, el fiind propus pentru CJ, iar Preda la primăria municipiului.

671 afișări
Imaginea articolului Ion Vasile,despre anunţul candidaturii lui Cezar Preda: Aveam o înţelegere cu PDL şi el a încălcat-o

Ion Vasile (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, şi-a anunţat joi candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, precizând că mai are nevoie de acordul forurilor superioare ale partidului. Potrivit senatorului UNPR Ion Vasile, democrat-liberalii au încălcat înţelegerea dintre cele două partide, el fiind propus pentru CJ, iar Preda la primăria municipiului, scrie gandul.info.

"Noi aveam o înţelegere cu PDL, care a fost parafată şi celor de la Bucureşti: eu la CJ şi Preda la municipiu. Dacă ei au încalcat înţelegerea, atunci ne vom reconsidera poziţia", a declarat, pentru "Gândul", Ion Vasile.

Totodată, senatorul a criticat poziţia PDL, punând accent pe consecvenţa lor politică "neinspirată". Din acest motiv, Vasile a spus că-şi va retrage sprijinul şi că nu îi va mai vota de acum înainte. "Fără UNPR, nu mai aveau nici guvernare, nici susţinere, nu aşa se face într-o coaliţie. Noi pregătisem o strategie care astăzi s-a schimbat radical. Va trebui să ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu mai vreau să mai am nimic în comun cu ei", a mai spus senatorul.

În ceea ce priveşte candidaţii la celelate judeţe, liderul UNPR Buzău a spus că situaţia nu este încă definitivată, cel puţin în cazul lui, care a preluat organizaţia în urmă cu puţin timp. "Unii au listele gata, dar eu mai am de lucru. Ne apropiem de final, iar candidaţii vor fi anunţaţi în două-trei săptămâni", a adăugat Ion Vasile.

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, şi-a anunţat, joi, candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, spunând că mai are nevoie de girul forurilor superioare ale partidului şi că a decis să intre în cursa electorală şi pe "fondul bâlbâielilor din USL".

Deputatul Cezar Preda a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în urma cererilor venite de la membrii Organizaţiei PDL Buzău şi a primarilor din judeţ, a decis să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean.

Preda a adăugat că şi "bâlbâielile" celor din USL l-au determinat să intre în cursa electorală din vară.

"Sunt decis să-mi asum o candidatură la CJ din partea PDL. Vine pe fondul bâlbâielilor din USL, a traseismului practicat de mult timp de unii politicieni buzoieni pentru a-şi atinge interesele personale. Am să anunţ colegiu director al partidului că-mi asum această candidatură, urmând ca acest for să ia decizia finală. Voi face ce îmi cere partidul. Primarii mei mă vor pentru a intra în bătălie. Ei nu admit, ei sunt curtaţi zilnic şi invitaţi cu bani de ceilalţi contracandidaţi. Singura raţiune ca să-i ţină uniţi e să candideze şeful PDL", a afirmat deputatul Cezar Preda.

În ceea ce priveşte candidatul PDL la funcţia de primar al Buzăului, Cezar Preda a menţionat numele lui Adrian Burducea, însă nimic nu e sigur în privinţa acestei candidaturi, deputatul precizând că decizia finală va fi anunţată până la sfârşitul lunii.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că "îi doreşte succes" lui Cezar Preda, care a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici