Ivan: Dacă PNL ia un scor mic la europarlamentare, sunt şanse ca USL să se "reactiveze"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că este foarte important scorul pe care PNL îl va obţine la alegerile europarlamentare, el arătând că, dacă PNL va lua un scor mic, atunci există şanse mari ca USL să se "reactiveze", întrucât uniunea "nu e desfiinţată".

273 afișări
Imaginea articolului Ivan: Dacă PNL ia un scor mic la europarlamentare, sunt şanse ca USL să se "reactiveze"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Alegerile pentru Parlamentul European sunt un test şi pentru toate partidele politice, şi pentru alianţa electorală PSD-UNPR-PC, dar şi pentru PNL. Acum, după ce liberalii au plecat din USL şi au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată", a spus Ivan.

El a precizat că social-democraţii ştiu foarte bine că nu toţi liberalii sunt bucuroşi de decizia Delegaţiei Permanente şi că îşi doresc refacerea USL.

"Ne bazăm pe dialogul pe care îl avem cu colegii liberali şi nu putem să nu sperăm. Ne dorim ca după europarlamentare USL să se reactiveze", a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD îşi doreşte reactivarea USL cu sau fără Crin Antonescu, Ivan a răspuns: "Cu PNL. Cu sau fără Crin Antonescu aceste alegeri sunt un test".

"Liberalii se vor convinge dacă au luat sau nu decizia bună. Noi credem că decizia bună era să rămână în USL", a precizat Ivan.

El a mai spus că reactivarea USL este de dorit pentru că o majoritate stabilă asigură stabilitate şi actului de guvernare, dar şi pentru că astfel se rezolvă o problemă de principiu, legată de ceea ce s-a promis electoratului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici