Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%.Investiţiile nu au fost făcute

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi seară, că nimeni nu se aştepta la încheierea anului 2019 cu un deficit bugetar de 4,6%. El a adăugat că printre cauzele care au dus la un deficit mare se numără investiţiile care nu au fost făcute.

1301 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%.Investiţiile nu au fost făcute

Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%.Investiţiile nu au fost făcute

„Se ştia că va fi un deficit mai mare decât era prevăzut în proiectul de bugetm, dar cifra asta arată că pe parcursul anului anumite categorii de cheltuieli au depăşit foarte mult previziunile şi ceea ce s-a şi votat în buget. Pe de altă parte, investiţiile nu au fost făcute şi bănuiesc că şi asta este o cauză. Nici colectarea taxelor şi impozitelor nu este la nivelul preconizat. Este la un nivel foarte, foarte scăzut. 4,6 este foarte mult. E un deficit mare”, a spus Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Liderul UDMR precizează că nimeni nu s-a gândit la un deficit de 4,6%.

„Nu văd toate datele de la Ministerul de Finanţe, nu îmi dau seama care au fost acele cheltuieli că nu au fost plătite pe parcursul anului.Probabil că PSD s-a gândit că vor plăti în 2020 şi a venit PNL şi a plătit o parte, la PNDL sau asistenţă socială. Şi PNL când a venit la guvernare ştia cam ce îl aşteaptă, pentru că aveau analişti buni care au spus că urmează un deficit mai mare decât 3%. Nimeni nu s-a gândit la 4,6%”, a subliniat Kelemen.

Întrebat dacă România îşi permite majorarea pensiilor sau dublarea alocaţiilor, liderul UDMR susţine că România este în criză guvernamentală de opt ani de zile.

„Întrebarea corectă nu este dacă îşi permite România sau nu, ci dacă putem să ieşim din această criză guvernamentală care durează de opt ani de zile şi dacă putem să începem o restructurare a tot ce înseamnă cheltuielile din buget, după alegerile anticipate”, a spus Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici