Kelemen Hunor: Nu am progresat deloc în privinţa persoanei premierului

  • Nu am progresat deloc în privinţa persoanei premierului, anunţă, marţi, liderul UDR, Kelemen Hunor.
  • El afirmă că un Guvern poate fi stabil numai dacă premierul este şi preşedintele partidului, iar liderii celorlalte două partide să fie vicepremieri. „Suntem în competiţie cu timpul”, punctează el.
305 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Nu am progresat deloc în privinţa persoanei premierului

Kelemen Hunor: Nu am progresat deloc în privinţa persoanei premierului

Nu am progresat deloc în privinţa persoanei premierului. Considerăm că soluţia desemnării prin rotaţie este o opţiune viabilă, dar şi celelalte două partide trebuie să fie de acord şi să convină care anume va da primul premier. Subliniez, totodată, că un Guvern poate fi stabil şi previzibil numai dacă premierul este şi preşedintele partidului, dar şi ceilalţi doi preşedinţi de partid ai coaliţiei trebuie să fie membri în Guvern, în calitate de viceprim-miniştri”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

Liderul UDMR menţionează că le-a spus şi colegilor din PNL şi PSD: „acum suntem în competiţie cu timpul”.

„Este nevoie urgentă de rectificare bugetară, bugetul pe anul viitor trebuie prezentat în Parlament, dar pentru aceasta este esenţial ca ţara să aibă un Guvern cu drepturi depline”, adaugă Kelemen.

El precizează că liderii PSD, PNL şi UDMR au vorbit despre politica fiscală, beneficiile sociale şi regândirea sistemului de alocaţii pentru copii.

Cu toţii vrem creşterea pensiilor peste procentul prevăzut de lege, întrebarea este doar cu cât pot fi majorate. UDMR consideră că cel mai important este să protejăm pensionarii cu venituri mici şi să majorăm pensiile lor în raport cu inflaţia sau cu puţin peste aceasta. Sistemul de alocaţii pentru copii trebuie, de asemenea, regândit, la fel şi politica de sprijin pentru familii trebuie reanalizată. Sistemul actual nu a dat rezultate, nu a rezolvat problemele demografice ale ţării. Reiterăm faptul că UDMR doreşte încurajarea natalităţii şi sprijinirea familiilor prin scutiri de impozite şi diverse facilităţi acordate de la bugetul de stat”, menţioneză Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici