Klaus Iohannis: Recunoaştem contribuţia minorităţii maghiare la parcursul nostru democratic

„Recunoaştem şi apreciem o dată în plus contribuţia minorităţii maghiare la parcursul nostru democratic, european şi nord-atlantic, la împlinirea binelui comun”, transmite preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

85 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Recunoaştem contribuţia minorităţii maghiare la parcursul nostru democratic

Klaus Iohannis: Recunoaştem contribuţia minorităţii maghiare la parcursul nostru democratic

„Transmit felicitări tuturor cetăţenilor români de etnie maghiară care, în această zi, sărbătoresc apartenenţa maghiarilor de pretutindeni la un spaţiu comun de istorie, tradiţii şi cultură. Totodată, le adresez concetăţenilor noştri maghiari urări de sănătate şi pace, un trai prosper într-o societate bine dezvoltată pe care să o construim împreună, fructificând valorile şi potenţialul bogatei noastre diversităţi culturale. Cu acest prilej, recunoaştem şi apreciem o dată în plus contribuţia minorităţii maghiare la parcursul nostru democratic, european şi nord-atlantic, la împlinirea binelui comun”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Şeful statului apreciază că „istoria ne-a arătat cum înţelepciunea, cunoaşterea reciprocă şi experienţa convieţuirii au putut aşeza între majoritatea românească şi minoritatea maghiară punţi de dialog şi de solidaritate capabile să reziste tuturor provocărilor”.

„Înţelegerea cu adevărat a trecutului, viziunea elitelor şi proiectele noastre sociale şi economice trebuie să ofere un viitor european noilor generaţii, aici, în locul pe care cetăţenii români de etnie maghiară au tot dreptul să-l numească, în limba lor maternă, acasă. Prin tradiţiile şi patrimoniul de care este mândră şi cu care contribuie la simfonia civilizaţiilor, ca şi prin activitatea personalităţilor sale culturale, ştiinţifice, spirituale şi politice, minoritatea maghiară este un contribuitor respectat la consolidarea unei societăţi româneşti moderne, performante şi incluzive. Aceste obiective, urmărind punerea în valoare a potenţialului fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, şi potenţate de apartenenţa României la Uniunea Europeană, vor trebui reafirmate în acest an electoral. Le doresc cetăţenilor români de etnie maghiară ca sărbătoarea de astăzi să le prilejuiască bucuria comuniunii şi să le întărească încrederea în viitor. Să rămânem uniţi şi solidari în jurul proiectelor majore pentru România”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
maghiari,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici