Video Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul britanic David Cameron, la Bruxelles: "Am susţinut că locul Regatului Unit este clar în interiorul UE" - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la întâlnirea pe care a avut-o joi la Bruxelles cu premierul britanic David Cameron, a susţinut că locul Regatului Unit este în interiorul UE şi că o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniune ar rezulta într-o slăbire atât a UE, cât şi a Marii Britanii.

1058 afișări

În marja summitului UE-CELAC de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul David Cameron, la solicitarea părţii britanice.

"Discuţiile au fost legate de procesul de renegociere a relaţiilor dintre UE şi Marea Britanie, în perspectiva viitorului referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE", a precizat Iohannis, în conferinţa de presă susţinută la Bruxelles.

Preşedintele Iohannis a menţionat că premierul britanic i-a prezentat obiectivele pe care le urmăreşte în acest proces şi care se referă, în principal, la "creşterea legitimităţii democratice a Uniunii, în primul rând la acordarea de puteri sporite Parlamentelor naţionale, consolidarea competitivităţii UE, asigurarea echilibrului între statele membre ale Zonei euro şi cele din afara Zonei euro, precum şi la libera circulaţie a cetăţenilor UE şi limitarea accesului la beneficiul social pentru aceştia".

"Eu am susţinut că locul Regatului Unit este clar în interiorul Uniunii Europene. O eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar rezulta într-o slăbire, pe de o parte, a Uniunii Europene, pe de cealaltă parte, a Marii Britanii", a subliniat Klaus Iohannis.

În marja summitului UE-CELAC, desfăşurat la Bruxelles, premierul David Cameron s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, iar joi a avut programate întrevederi cu preşedintele român, Klaus Iohannis, cu preşedintele finlandez, Juha Sipilä, cu premierul belgian, Charles Michel, şi cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, notează site-ul Express&Star.

Pentru a obţine sprijin în vederea renegocierii apartenenţei Marii Britanii la UE, Cameron a efectuat în ultimul timp vizite la Berlin, Paris şi Varşovia.

David Cameron, care a promis un referendum privind apartenenţa la UE până la sfârşitul lui 2017, a declarat că este încrezător că poate obţine o înţelegere care să îi permită să le recomande britanicilor să rămână în cadrul blocului comunitar, la care au aderat în 1973.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici