Klaus Iohannis revine la tema Covid-19, după reuniunea cu membrii Guvernului Ciucă - premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut la ora 16:10, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, după întâlnirea de lucru pe care a avut-o cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat pe tema Covid-19.

1588 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis revine la tema Covid-19, după reuniunea cu membrii Guvernului Ciucă - premier interimar

Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă pe tema Covid-19

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că primele teste rapide pentru Covid, din cele 3 milioane comandate, vor sosi în mai puţin de o săptămână, iar în câteva zile vor fi livrate şi 300 de ventilatoare pentru secţiile ATI.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, deşi atenţia s-a mutat în ultimele zile pe alegeri, pandemia nu a dispărut.

„Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s-a mutat pentru puţine zile pe altceva, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi putem să observăm că de exemplu astăzi am avut peste 200 de decese, secţiile de terapie intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general şi suntem hotărâţi ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când sigur se va forma un nou guvern şi va prelua şi va duce mai departe această gestiune”, a spus şeful statului.

Acesta a anunţat că primele teste rapide pentru Covid vor ajunge în ţară în câteva zile.

„Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde de capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate şi, pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen”, a precizat Iohannis.

 

 

Principalele declaraţii LIVETEXT:

  • Tocmai s a încheiat o şedinţa cu domnul Nicolae Ciucă, premier interimar, începând de astăzi, cu ministrul sănătăţîi, şi cu alţi specialişţi, cu Arafat, domnul dr Ghoerghita, care se ocupă de campania de vaccinare. Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s a modificat
  • Ppandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem un număr relativ limitat de infectari noi, putem să observăm că astăzi am avut peste 200 de decese.
  • Secţiile de terapie intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, şi suntem hotărâţi că toate acestea să fie gestionate bine în continuare până se va formă un nou guvern se va prelua aeastă gestiune. Sunt câteva veşţi bune în această zona.
  • De exemplu sunt circa 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi aşa se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămâna va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 400 de confentratoare de oxigen.
  • Se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor pt a putea primi bolnavii. Rolul nostru al celorlalţi este să ne protejăm, să îi protejăm pe ceilalţi pt a da o şansă personalului medical să se ocupe de pacienţii cu probleme dificile.
  • Voi rămâne conectat cu această zona şi avem deja paşi importanţi făcuţi în pregătirea campaniei e vaccinare, dar despre asta mai multe zilele următoare. Va doresc multă sănătate. 

Bilanţ COVID-19 în România, 8 decembrie

  • Pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19)
  • Au fost raportate alte 127 de decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.
  • La ATI, sunt internaţi 1.276 pacienţi bolnavi de COVID-19.
  • 416.797  de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.
  • În ultimele 24 de ore au fost efectuate 29.151 de teste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici