Klemm, despre reacţia Rusiei privind scutul antirachetă: Programul de la Deveselu este defensiv

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, vineri, referitor la reacţia Rusiei privind inaugurarea scutului antirachetă, că programul de la Deveselu este unul defensiv, aşa cum a arătat de nenumărate ori.

1603 afișări
Imaginea articolului Klemm, despre reacţia Rusiei privind scutul antirachetă: Programul de la Deveselu este defensiv

Klemm, despre reacţia Rusiei privind scutul antirachetă: Programul de la Deveselu este defensiv

"Trebuie să vă spun un lucru pe care l-am repetat de multe ori. Am spus-o şi ieri şi în ultimii ani. Am spus că programul de la Deveselu e unul defensiv şi nu e împotriva Rusiei sau al altei ţări din regiunea euro-atlantică", a comentat diplomatul american, la Palatul Paramentului.

Rusia va lua măsuri pentru a se apăra, în contextul instalării sistemului antibalistic NATO în România, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Situaţia geopolitică nu se schimbă spre bine. Din păcate, se agravează, ţinând cont de instalarea unor elemente antibalistice americane în România", a declarat Vladimir Putin.

Rusia va iniţia testarea unui nou tip de rachetă intercontinentală nucleară care poate distruge ţări de mărimea Franţei, decizia fiind luată în contextul activării sistemului antibalistic NATO în România, despre care Pentagonul susţine că nu vizează arsenalul strategic rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici